marți, 7 iulie 2015

CHABAROVICE - CEHIA


Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente de cultură și
arhitetcură din localitatea cehă CHABAROVICE (denumire
germană KARBITZ), regiunea USTI NAD LABEN, o trimitere
poștală și câteva vederi generale, din vremuri diferite, precum 
și un jeton, o plachetă și două insigne locale.   
Primăria

Catedrala Fecioara Maria născătoarea
Arhitectură locală
Piața centrală
Piața cu Catedrala
Piața
Strada Kulmer
Statuia lui Masaryk

Vederi generale

Trimitere poștală
Plachetă locală

Jeton local
Set 2 insigne locale

***

CARICATURI - GHICITORI
Vi se cere să ghiciți numele personalităților lumii 
care se ascund în umbra acestor caricaturi. 
Veți avea răspunsul exact în următorul articol de blog;  
MAURITIUS, BOURBON ȘI DEPENDINȚELE.

____________xxx____________

CÂTEVA 
MEDALII, INSIGNE ȘI 
EMBLEME COIFURĂ ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică  şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani și apartenenţa la un club, de identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificarea asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc. 

(Mihai I) Aniversarea realipirii Dobrogei 1878 - 1928
Mihai I, Principe al Romaniei, fost Principe de Hohenzolern (născut 25 octombrie 1921 Sinaia), în perioada domniei tatălui său, Regele Carol al II-lea, cu titlul Mihai, Mare Voievod de Alba-Iulia, a fost suveran al României între 20 iulie 1927 şi 8 iunie 1930, precum şi între 6 septembrie 1940 şi 30 decembrie 1947. Este stră-strănepotul reginei Victoria a Marii Britanii şi văr de gradul trei al reginei Elisabeta a II-a. Mihai este una dintre ultimele personalităţi publice în viaţă din perioada celui de al II-lea război mondial. În poza aplicată este la vârsta de 6 ani.

(Romavia) 1991 - 2006 * 15 ani de atestare documentară
1000 de zboruri speciale 1991 - 2006
Romavia este o companie aeriană română înființată în data de 3 aprilie 1991 pentru a asigura zborurile președintelui și miniștrilor români. Ulterior compania a început să efectueze și zboruri regulate spre câteva destinații din Europa. 
Romavia - 3 aprilie 1991
Între obiectele de activitate ale companiei Romavia se mai numără și transportul trimiterilor poștale și reparația avioanelor. Romavia se află în subordinea Ministerului Apărării Naționale, cu 241 de angajați, realizând o cifră de afaceri 11 milioane de euro anual. În august 2014, Romavia a intrat în faliment.  Conform unui raport al Curții de Conturi, compania a avut cheltuieli nejustificate din punct de vedere economic, prin supradimensionarea departamentelor cu angajați, aceasta în condițiile în care cheltuielile companiei erau acoperite doar în proporție de 12,5% din veniturile proprii.

Insigna - Spartachiada tineretului - Editia a IV-a - Finalist
Spartachiada a fost o manifestare sportivă de masă, organizată din iniţiativa Partidului Comunist Român, parte a programului politic de formare a "omului nou", pentru a pregăti cetăţenii României pentru muncă şi apărare. Spartachiada ca şi Voinţiada au precedat marea competiţie sportivă naţională Daciada, de mai târziu.   
Schiul este un sport de iarnă care constă în coborârea unor pante înzăpezite pe schiuri prinse de ghetele echipamentului individual. El cuprinde mai multe discipline sportive din care amintesc; schi fond, schi alpin, slalom, sărituri cu schiurile etc.

Insigna - R (Romarta)
Romarta a fost un lanț de magazine din România.Krikor Zambaccian a inventat conceptul de consignație de artă după cel de-al doliea război mondial, deschizând primul magazin de acest tip pe Calea Victoriei din București. 
R (Romarta)
Romarta a realizat în anul 2006 o cifră de afaceri de aproape 12 milioane eiro  și un profit de 7,3 milioane euro. În noiembrie 2007, fondul american de investiții Broadhurst, proprietarul companiei, a scos la vânzare magazinele Romarta, portofoliu imobiliar evaluat între 200-250 milioane euro. Romarta a fost un ade­vărat brand românesc al perioadei comuniste, care în  nu mai are în prezent nici o legătură cu activitatea în domeniul comerţului de haine şi electrocasnice ce i-a adus faima. Societatea zilelor noastre are ca singur scop închirierea spaţiilor comerciale

Emblemă șapcă - jandarm după 1989
Emblemă șapcă ofițer - perioada contemporană
Emblemele coifură sunt un fel de insigne purtate de către personalul militarizat din sistemul apărării, ordinii publice,  siguranței naționale și autorității judecătorești la caschetă, bonetă sau bască.

_______________ooOoo_______________

O ACȚIUNE 
ROMÂNEASCĂ DIN TURISM 
EMISĂ LA PARIS - FRANȚA 
Acțiune parte fondator la purtător - mai 1920
Societatea franceză auxiliară a marilor 
stabilimente din Constanța - România - 
Societate în comandită pe acțiuni

Câteva vignete de pe acțiuni poloneze

Detaliu vignetă de pe un certificat financiar american

MOUSAIOS - 07.07.2015

Niciun comentariu: