luni, 19 mai 2014

ANSEROEUL (MONT-DE-L'ENCLUSE) - BELGIA



Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente 
de arhitectură din fosta localitate belgiană ANSEROEUL, 
în prezent asimilată de comuna MONT-DE-L'ENCLUSE, 
provincia HAINAUT, regiunea VALONIA.
  
Biblioteca publică
Biserica
Gara
Arhitectură locală 
Drumul mare
Hotelul restaurant GRAND ST.MARTIN 
 Hotelul SAPINIERE
 Hotelul Astoria
Strada principală
Vila M.ROGER
Vila ZOMER RUST

***

LEGĂTURA DINTRE
VORBĂ ȘI FAPTĂ LA OM  

Omul spune că bursa de acțiuni este proastă, însa continuă sa speculeze. 
Omul spune că banii sunt dăunători, însa continuă să-i acumuleze.  
Omul spune că funcțiile înalte aduc singurătatea, însa continuă să și le dorească.  
Omul spune că băutura și pariurile sunt rele, însa continuă să le îngăduie.
CONCLUZII;
Niciodată omul nu poate spune simplul adevăr.
Niciodată omul nu vrea să spună ceea ce spune și niciodată nu spune ceea ce vrea să spună.
ATENȚIE!
Întotdeauna omul izbutește să se înșele pe el însuși. 


_______________xxx_________________

CÂTEVA MEDALII
ȘI INSIGNE ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Ieremia Movilă - Domnul Moldovei
1595 - 1600 * 1600 - 1606
Ieremia Movilă a fost domn al Moldovei de două ori, în perioadele august 1595 – mai 1600 și septembrie 1600 – 30 iunie 1606. Mama sa, Maria, a fost fiica lui Petru Rareș. A fost urcat pe tron de cancelarul polonez Zamoyski în locul lui Ștefan Răzvan. A fost tot timpul protejatul polonezilor. Este recunoscut ca domn și de turci cărora le plătea tributul. Detronat de Mihai Viteazul, care a luat și domnia Moldovei în mai 1600, s-a menținut în Cetatea Hotinului,  de unde și-a recuperat tronul tot cu ajutorul polonezilor în septembrie 1600, când Mihai a fost învins în Transilvania, la Mirăslau. În timpul domniei sale a fost ridicată Mănăstirea Sucevița, pe locul unui lăcaș de cult mai vechi, din lemn. Ctitoria a devenit ulterior necropola familiei Movilă.

Hariclea Darclee * 1860 - 1930
Secția numismatică Alexandria
150 de ani de la naștere 
Turnu Măgurele - Secția numismatică Alexandria 
Această medalie este confecționată din tombac argintat patinat,
cântărește 85 de grame și are diametrul de 6 centimetri.
Hariclea Darclée (nume de familie original: Hariclea Haricli, născută la 10 iunie 1860 în Brăila şi decedată la 12 ianuarie 1939 în Bucureşti) a fost o soprană româncă, mare personalitate a muzicii clasice.Debutează într-un recital de canto în 1881 pe scena teatrului din Brăila, orașul său natal. Pleacă la Paris unde este remarcată de Charles Gounod, care îi încredințează rolul Margaretei din opera sa Faust, rol cu care își face debutul pe scena Operei, în anul 1888. Se pare că tot Gounod a fost acela care i-a sugerat luarea numelui Darclée. În scurt timp, Hariclea Darclée cucerește publicul și devine preferata multor compozitori. Astfel, Giacomo Puccini compune pentru vocea ei Tosca, Pietro Mascagni Iris iar Alfredo Catalani La Wally. Hariclea Darclée s-a impus ca primadonna în marile teatre de operă de la Paris, Berlin, Florența, Milano, Roma, Buenos Aires, Lisabona, Barcelona, Madrid, Monte Carlo, Moscova și Sankt Petersburg. La Scala din Milano, scena consacrării sale mondiale, Hariclea Darclée a debutat pe 26 decembrie 1890, cu rolul Chimène din Le Cid de Massenet, aplaudată chiar de Giuseppe Verdi, succesul aducându-i imediat contracte la cele mai mari teatre din Italia. Între 1893 și 1910 a cunoscut gloria pe marile scene ale lumii, revenind adeseori la Scala din Milano. A cântat până în 1918 încă în deplinătatea mijloacelor sale vocale. Dorința ei de a cânta în România era mare. Românii o iubeau, spectacolele ei erau adevărate sărbători. “Trăiască privighetoarea Carpaților”, îi striga publicul. Regele Carol i-a oferit ordinul “Bene Merente clasa I”, iar poeții îi compuneau versuri. Unul din cele mai importante momente pentru Hariclea a fost în 1900, când Puccini a văzut în ea soprana care putea să redea cel mai bine rolul Floriei Tosca. Premiera a avut loc la Roma, unde Darclée a cântat alături de tenorul Emilio de Marchi și baritonul Eugenio Giraldoni (marea ei iubire). Toată faima pe care și-o câștigase nu i-a alterat caracterul deosebit și, înainte să urce pe scenă obișnuia să aprindă o lumânare la icoana Maicii Domnului. Regele Carlos al Portugaliei, care-i trimetea adesea scrisori de dragoste, îi scria: “Dacă aș putea, te-aș păstra pentru mine și ți-aș cere mereu, mereu să cânți” sau “Admir artista, iubesc însă femeia”. Hariclea Darclée a susținut crearea Operei Române din București în 1921. La finele vieții, artista care fusese atât de apreciată de Verdi, Leoncavallo, Mascagni, Catalani, Puccini, care cântase cu Enrico Caruso, Titta Ruffo, Francesco Tamagno și care apăruse de nenumărate ori sub bagheta lui Toscanini, a trăit în țară într-un trist anonimat. Funeraliile din anul 1939, i-au fost finanțate de către ambasada Italiei, fiind înmormântată în Cimitirul Bellu din Bucureşti.
Turnu Măgurele este un municipiu situat în sudul României, în județul Teleorman, aproape de confluența râului Olt cu fluviul Dunărea și numără aproximativ 24700 de locuitori. Prima atestare documentară a orașului este din anul 1387. Sus am postat stema actuală a municipiului Turnu Măgurele și o poză cu Catedrala ortodoxă Sf.Haralambie din localitate.

Insignă - Congresul național studențesc - Iași - 1948
Municipiul Iași este reședința județului Iași și principalul centru urban din nord-estul României. Iașii au fost capitala Moldovei în perioada 1564 - 1859, una dintre cele două capitale ale Principatelor Unite între 1859 - 1862 și capitala României între 1916 - 1918. Conform datelor recensământului din anul 2011 municipiul Iași număra 263410 locuitori și era astfel al patrulea oraș ca mărime din România. Iașii sunt centrul cultural, economic și academic al Moldovei. Peste 60000 de studenti trec pragul universitatilor din oras. Aici a fost fondată și funcționează prima universitate din România, Universitatea Al. I. Cuza, astăzi una dintre cele mai prestigioase instituții academice din țară, precum și alte patru universități publice și șapte particulare. Orașul Iași a fost menționat pentru prima oară într-un privilegiu comercial emis în 1408 de către domnul Moldovei, Alexandru cel Bun. Totuși, deoarece existau clădiri mai vechi de această dată (spre exemplu presupusa Biserică armeană construită în anul 1395), se crede că orașul este mult mai vechi, cel puțin cu câteva decenii înainte de această dată. Sus am postat stemele interbelică, comunistă ale municipiului Iași, iar dedesubt poza Palatului Braunstein din localitate. 

Insignă - Festival Ama Film - Oțelul Roșu

Insignă - Festival Ama Film - Oțelul Roșu
Festivalul Ama Film este organizat de către Cineclubul din Oțelul Roșu, care începând din anul luna martie a anului 1960 și până astăzi adună zeci de oameni de toate vârstele, fiecare venind din alt mediu dar având aceeaşi pasiune comună -  filmul. Sus am postat logo-ul Cineclubului din Oțelul Roșu.

Insignă - Festival Ama Film - Oțelul Roșu
Oțelu Roșu (în limba germană - Ferdinandsberg) este un oraș din județul Caraș Severin, Banat, România, amplasat pe o terasă aluvională, la 268 m altitudine, de-a lungul faliei tectonice, prin care râul Bistra, după confluența cu Bistra Mărului, se îndreaptă spre Timiș. Oțelu Roșu are în subordine administrativă localitățile Cireșa, Ohaba Bistra și Mal. În prezent localitatea numără aproximativ 10500 de locuitori. Sus am postat stema actuală și o fotografie reprezentând Casa de cultură a orașului Oțelu Roșu.

Insignă - Conferința națională de pediatrie Ediția a III-a 1956
Pediatria este o specialitate medicală care se ocupă cu studiul și tratarea bolilor întâlnite la copii. Tratamentul acestor boli este diferit față de cel al adulților. Specialiștii care lucrează în acest domeniu sunt medicii pediatri.

______________oOo______________

România - Acțiune cu cupoane - 500 lei 1948  
Societatea anonimă "FAROLA", fabrică românească
pentru tras și laminat metale - București

Câteva ornamente decorative marginale 
de pe acțiuni poloneze

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 20.05.2014

Niciun comentariu: