vineri, 13 septembrie 2013

TABLETA CU STIRI NECONVENŢIONALE - 40


BREAKING NEWS – ROM-MANIA TV

O televiziune română a făcut publică o cerere neașteptată în căsătorie adresată deputatei PDL Elena Udrea. Românii au admirat curajul mirelui care și-a luat inima-n dinți și şi-a mărturisit deschis dragostea. Fericitul mire este Iulian Rădulescu, de 75 de ani, autoproclamat „împărat al romilor”. Băiat finuţ, Iulian, nu vrea să ponegrească doliul de după moartea “regelui” Cioabă. El a declarat „După funeralii, după doliu, eu vreau să cer în căsătorie pe Elena Udrea. Îmi place de ea. Îmi place fizicul ei şi mai ales bikinii ăia care i-am văzut (…)”. “ E albă, are carne albă”, și-a mărturisit admirația imperială Iulian. „Împăratul” a adăugat că e gata să o plătească pe Udrea pentru a se căsători cu el. „O plătesc în ce vrea ea, în aur, în rubini (sic!), în safire, în ce vrea. Îi dau aur până la genunchi. Să stea în picioare și eu îi măsor până la genunchi”, s-a arătat gata de sacrificii Iulian Rădulescu. Nu se cunoaşte reacţia frumoasei deputate PDL. Se aude că şi un bodyguard şi-a exprimat dorinţa de a-i asigura protectie gratuita toata viaţa, cu condiţia să îl accepte lângă domnia sa şi, poate, poate, va ieşi ceva. Constat că blonda are ceva pretendenţi.


BREAKIN NEWS – TARAF TV

Foarte necăjită, Mariah Carey, cunoscuta solistă de peste ocean, a trasmis un SMS, solicitând ajutor îndrăgitului şi renumitului impresar român Costi Ioniţă. “Mi-aş dori un duet cu Adrian Copilul Minune! I-am cumpărat toate albumele, şi cred că vocile noastre sunt foarte compatibile. Ştiu că Costi (Mariah a vorbit în engleză, evitând cacofonia) l-a relansat şi pe minunatul de Minune.” a declarat, îndrăgita Mariah, unui reporter de la Taraf TV. E bine ştiu faptul ca Mariah are mulţi duşmani, deci şi subiecte pentru viitoarele piese. Încântat, dr.Costi (auu ...măseaua!) s-a arătat amabil faţă de solicitarea frumoasei Mariah Carey.

MANUAL ALTERNATIV DE MUZICĂ

A apărut pe piaţă Manualul alternativ de muzică, rod al colaborării fructoase dintre Ministerul Educaţiei şi toate casele regale şi imperiale din Rom-mania. Prefaţa manualului este semnată de un prieten al lui Jean de la Craiova, care ştia să scrie, manualul este o carte fundamentală pentru cei ce vor să îmbrăţişeze o carieră muzicală şi nu numai. Elevii vor avea prilejul să înveţe alfabetul notelor mai înainte de acela al literelor  pe care, oricum, mulţi n-o să ajungă să-l stăpânească vreodată, dar asta nici nu mai contează când există talent! Capitolele manualului abordează teme cruciale pentru devenirea artistică a viitorilor ţambalagii, viorişti sau gurişti: „Gamele muzicale: de la sol major la fă, minoro!“, „N-ai găsit cheia sol? Foloseşte pontoarca!“, „Muzica incultă – varianta modernă a muzicii culte“ sau „Maneaua de jale: cum să faci bani frumoşi la înmormântări de boşi“. În fine, nu lipseşte capitolul dedicat istoriei muzicii şi care este intitulat: „Copiii-minune: de la Mozart la Adi de Vito“. Se anunţă că prima ediţie a manualului s-a epuizat de pe rafturile magazinelor. Se aşteaptă o nouă ediţie care va avea pe copertă autografele regilor fraţi Cioabă. (Sursa - Academia Caţavencu)
***
DOUĂ EPIGRAME
DIN VIAŢĂ 

de Ştefan Cornel Rodean – Sibiu
Colonel de artilerie în rezervă

NU-I VORBESC DE RĂU

De politicienii noştri, zău,
Deloc nu-mi place,
Dar despre ei eu nu vorbesc de rău...
...Ce mi se face!

MEDICUL MELOMAN

Preferă pacienţi artişti,
Că muzica la el e sfântă
Şi astfel tot mai mulţi solişti
Cu onor-ariile cântă.

__________xxx___________

 CÂTEVA 

INSIGNE MILITARE 

DE VECHIME CONTINUĂ

(7 ANI) DIN TIMPUL 

REGATULUI ROMÂNIEI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc. 

Regimentul 2 Artilerie grea
Regimentul 2 Artilerie grea a luat s-a înfiinţat la data de 1 noiembrie 1915 prin reorganizarea Divizionului Obuziere Grele Bucureşti, fiind dislocat la Chitila.

Regimentul 1 Grăniceri - Bucureşti

Regimentul 2 Grăniceri
Grăniceri, numiţi Oastea de margine, au fost organizaţi într-o formă unificată prin Legea de organizare a puterii armate din 24 iulie 1864, prin contopirea trupelor teritoriale de profil din Muntenia şi Moldova, trecerea lor sub autoritatea Ministerului de Război şi împărţirea zonelor de frontieră "Cordonul Dunării" şi "Cordonul Munţilor" în 4 inspectorii. Serviciul militar era de 6 ani. La 1 aprilie 1904 apare Legea pentru instituirea Corpului de Grăniceri, sub comanda generalului Staur Simionescu, provenit de la trupele de vânători. Se stipula că dependenţa operativă era faţă de Ministerul de Război, iar cea vamală faţă de Ministerul de Finanţe. Recrutarea se făcea din rândurile celor care aveau deja un an vechime la unităţi operative de infanterie, nu suferiseră sancţiuni, ştiau să scrie şi să citească. Se înfiinţează Batalionul de Grăniceri Bucureşti, cu 45 de ofiţeri şi 1542 soldaţi. În 1906 efectivele cresc la 46 ofiţeri şi 2013 soldaţi. La 1 aprilie 1912 batalionul se transformă în Regimentul 1 Grăniceri Bucureşti. Acest regiment avea un batalion propriu de instrucţie la Sinaia, unde va asigura garda la Palatul Peleş şi va face instrucţie montană şi pe schiuri sub conducerea maiorului Bădulescu. Aici serviciul militar era de 3 ani.    

Regimentul 2 Grăniceresc Cenuşiu - Orlat (azi judeul Sibiu) model A

Regimentul 2 Grăniceresc Cenuşiu - Orlat (azi judeul Sibiu) model B

__________ooOoo___________

BANCNOTĂ DE LAGĂR
Lagărul german de la Gardelegen - 1 fening 1926

Câteva ornamente decorative de pe acţiuni germane 

con_dorul@yahoo.com 

MOUSAIOS - 13.09.2013

Niciun comentariu: