BREAKING
NEWS – ROM-MANIA TV
BREAKIN NEWS – TARAF TV
Foarte necăjită, Mariah
Carey, cunoscuta solistă de peste ocean, a trasmis un SMS, solicitând ajutor îndrăgitului şi renumitului impresar român Costi Ioniţă. “Mi-aş dori
un duet cu Adrian Copilul Minune! I-am cumpărat toate albumele, şi cred că
vocile noastre sunt foarte compatibile. Ştiu că Costi (Mariah a vorbit în
engleză, evitând cacofonia) l-a relansat şi pe minunatul de Minune.” a declarat,
îndrăgita Mariah, unui reporter de la Taraf TV. E bine ştiu faptul ca Mariah are
mulţi duşmani, deci şi subiecte pentru viitoarele piese. Încântat, dr.Costi (auu ...măseaua!) s-a arătat amabil faţă de solicitarea frumoasei Mariah Carey.
MANUAL ALTERNATIV DE MUZICĂ
***
DOUĂ EPIGRAME
DIN VIAŢĂ
de Ştefan Cornel
Rodean – Sibiu
Colonel de
artilerie în rezervă
NU-I VORBESC DE RĂU
De
politicienii noştri, zău,
Deloc nu-mi
place,
Dar despre ei
eu nu vorbesc de rău...
...Ce mi se
face!
MEDICUL MELOMAN
Preferă
pacienţi artişti,
Că muzica la
el e sfântă
Şi astfel tot
mai mulţi solişti
Cu onor-ariile cântă.
__________xxx___________
CÂTEVA
INSIGNE MILITARE
DE VECHIME CONTINUĂ
(7 ANI) DIN TIMPUL
REGATULUI ROMÂNIEI
INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.
Regimentul 2 Artilerie grea
Regimentul 2 Artilerie grea a luat s-a înfiinţat la data de 1 noiembrie 1915 prin reorganizarea Divizionului Obuziere Grele Bucureşti, fiind dislocat la Chitila.
Regimentul 1 Grăniceri - Bucureşti
Regimentul 2 Grăniceri
Grăniceri, numiţi Oastea de margine, au fost organizaţi într-o formă unificată prin Legea de organizare a puterii armate din 24 iulie 1864, prin contopirea trupelor teritoriale de profil din Muntenia şi Moldova, trecerea lor sub autoritatea Ministerului de Război şi împărţirea zonelor de frontieră "Cordonul Dunării" şi "Cordonul Munţilor" în 4 inspectorii. Serviciul militar era de 6 ani. La 1 aprilie 1904 apare Legea pentru instituirea Corpului de Grăniceri, sub comanda generalului Staur Simionescu, provenit de la trupele de vânători. Se stipula că dependenţa operativă era faţă de Ministerul de Război, iar cea vamală faţă de Ministerul de Finanţe. Recrutarea se făcea din rândurile celor care aveau deja un an vechime la unităţi operative de infanterie, nu suferiseră sancţiuni, ştiau să scrie şi să citească. Se înfiinţează Batalionul de Grăniceri Bucureşti, cu 45 de ofiţeri şi 1542 soldaţi. În 1906 efectivele cresc la 46 ofiţeri şi 2013 soldaţi. La 1 aprilie 1912 batalionul se transformă în Regimentul 1 Grăniceri Bucureşti. Acest regiment avea un batalion propriu de instrucţie la Sinaia, unde va asigura garda la Palatul Peleş şi va face instrucţie montană şi pe schiuri sub conducerea maiorului Bădulescu. Aici serviciul militar era de 3 ani.
Regimentul 2 Grăniceresc Cenuşiu - Orlat (azi judeul Sibiu) model A
Regimentul 2 Grăniceresc Cenuşiu - Orlat (azi judeul Sibiu) model B
__________ooOoo___________
BANCNOTĂ DE LAGĂR
Lagărul german de la Gardelegen - 1 fening 1926
Câteva ornamente decorative de pe acţiuni germane
con_dorul@yahoo.com
MOUSAIOS - 13.09.2013
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu