joi, 12 septembrie 2013

NEUSTADT AN DER SAALE - GERMANIA



Mai jos am postat şi alte fotografii cu monumente de arhitectură specifice localităţii germane NEUSTADT AN DER SAALE, cunoscută şi sub numele BAD NEUSTADT, din landul BAVARIA, precum şi o medalie locală.

Biserica catolică ADORMIREA MAICII DOMNULUI
 Biblioteca
Piaţa centrală
Hohntor
Statuia BARBEL

***

DOUĂ PASTILE
DE UMOR ROMÂNESC
  • Plouă rău afară, iar nevastă-mea a plecat fără umbrelă.
  • Nu vă fie teamă, bănuiesc că se va adăposti în vreun magazin.
  • Tocmai de asta mi-e teamă.
La concursul de aruncarea ciocanului, un sportiv a aruncat ciocanul atât de departe, încât toţi spectatorii au făcut  „Aah!” mai puţin unul, care n-a mai apucat.


__________xxx__________

CÂTEVA INSIGNE 
ŞI MEDALII ROMÂNEŞTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA,  poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  
Insignă - S.C. Ductil S.A. Buzău * 1964 - 1994  
În prezent, Ductil Steel Buzãu reprezintã, prin productia sa de sârmã si derivate din sârmã, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de profil din România. Competitia a început în 1963, când s-a înfiintat “Întreprinderea de Sârmã si Produse din Sârmã” Buzãu. Evolutia companiei a fost marcatã de multiplele transformãri economico-sociale si, într-o mare mãsurã, de cele tehnice si tehnologice, care au avut loc atât la nivel national, cât si international. Ca urmare a dinamicii impuse de economia de piatã, în anul 1991 “Întreprinderea de Sârmã si Produse din Sârmã“ devenea, prin procesul de privatizare, S.C. Ductil S.A. Buzãu. Divizarea acesteia, în 1999, coincide cu ultima etapã a procesului de privatizare si duce la aparitia a douã companii: S.C. Ductil, având ca obiect de activitate producerea si comercializarea consumabilelor de sudurã si S.C. Ductil Steel S.A. axatã pe producerea si comercializarea sârmelor si a produselor din sârmã. Sus am postat două logo-uri şi o fotografie cu intrarea principală în societatea Ductil Steel - Buzău. 

Insignă sportivă - Energia - auto - Timişoara

Insignă - Gata pentru munca şi apărarea RPR
(Republica Populară Română)

Expoziţia filatelică naţională "90 de ani de la Unirea Transivaniei"
Regele Ferdinand * 1918 - 2008 
Cluj Napoca * 28.11 - 05.12.2008
 
Ferdinand I, Rege al României, Principe al Romaniei, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen, născut Ferdinand Viktor Albert Meinrad von Hohenzollern-Sigmaringen, (născut 24 august 1865 la Sigmaringen şi decedat 20 iulie 1927 la Sinaia) a fost rege al României din 10 octombrie 1914 până la moartea sa. Din 1890 a fost membru de onoare al Academiei Române , iar între 1914 şi 1927 a fost protector şi preşedinte de onoare al aceleiaşi instituţii.

Expoziţia filatelică olimpică "Expolimp '80" - Timişoara

___________ooOoo___________

BANCNOTĂ DE LAGĂR
Lagărul german de la Oberhausen - 5 fening 1917

Câteva vignete de pe acţiuni germane 

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 12.09.2013

Niciun comentariu: