duminică, 29 septembrie 2013

AICH (STIRIA) - AUSTRIA



Mai jos am postat şi alte fotografii din localitatea austriacă AICH, bundeslandul STIRIA (denumire originală STEYERMARK).

Casa parohială
Gara
Hotelul KLAUSNERHOF
Vedere generală
Vedere aeriană

***

VORBE DE DUH 
DE LA ÎNAINTAŞI


___________xxx___________

CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂNEŞTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Prietenii pădurii

Prietenii pădurii
Prietenii pădurii
Cu astfel de insigne erau distinşi în mod special pădurarii dar şi toţi cei care concurau la ecologizarea pădurilor, în special tinerii care participau vara la campanii, drumeţii sau excursii care aveau ca obiectiv şi ecologizarea pădurii. Se cunosc şi alte tipuri de insigne cu această tematică.

Profesor emerit

Profesor universitar emerit - RSR
(Republica Socialistă România)
Om de ştiinţă emerit - RSR 

Medic emerit - RPR 
(Republica Populară Română)
Emerit este un titlu de onoare care s-a acordat oamenilor de ştiinţă, artiştilor, profesorilor, învăţătorilor, medicilor şi sportivilor care s-au distins în activitatea lor. Titlul a fost instituit la 11 august 1950 prin decret și, din nou, prin decretul nr. 190 din 27 iunie 1977 privind distincțiile de stat în Republica Socialistă România. Exemple:
  • om de știință emerit,
  • artist emerit, maestru emerit al artei, colectiv artistic emerit,
  • profesor universitar emerit, profesor emerit, învățător emerit,
  • medic emerit, medic veterinar emerit, zootehnist emerit
  • maestru al sportului emerit.
Titlul de „artist al poporului” era echivalent cu „artist emerit”. Aceste „titluri” aveau ca formă de recunoaștere exterioară niște insigne care se purtau la rever. Ele aduceau, mai ales în deceniile 5 și 6 ale secolului al XX-lea, o serie de avantaje materiale și sociale.
____________ooOoo____________

OAMENI POLITICI
PE BANCNOTELEL LUMII
Australia - 100 pound 1950 
Edmund Barton (1849-1920) a fost un politician australian şi prim ministru între anii 1901-1903.

Câteva vignete de pe certificate sau bonduri americane 

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 29.09.2013

Niciun comentariu: