luni, 20 august 2012

MARCOING - FRANŢA



***

VORBE DE DUH
DE LA ÎNAINTAŞI
- Confucius (Kong Fu Zi) -

  1. A deţine adevărul este calea celestă. A căuta adevărul este calea omului.
  2. A studia şi a nu gândi este o risipă. A gândi şi a nu studia este periculos.
  3. Când se discerne esenţialul lucrurilor, se poate atinge scopul lucrurilor. 
__________xxXxx__________

CÂTEVA EMBLEME 
DE ŞAPCĂ MILITARĂ,
DIN PERIOADA COMUNISTĂ, 
ŞI UNELE INSIGNE 
MILITARE ACTUALE

Emblemă şapcă militară - RPR

Emblemă şapcă militară - RPR

Emblemă şapcă militară - RPR
Aceste embleme în termen popular se numesc "cuci" şi se purtau pe partea din faţă a şepcii (caschetei), deasupra cozorocului, de către fiecare militar indiferent de grad.

Insignă Academia Tehnică Militară
Se poartă de către toţi absolvenţii acestei instituţii militare de învăţământ superior. Academia Tehnică Militară din Bucureşti este o instituție de învățământ superior fondată prin Decretul nr. 371 din 14 septembrie 1949, alături de Academia Militară, Academia Militaro-Politică și Academia Spatelui Armatei, prin reorganizarea Şcolii de Război, o instituție de învățământ militar superior înființată de Regele Carol al II - lea în anul 1937. În Decretul 371 scria că Academia Tehnică Militară are ca scop să formeze ofițeri ingineri cu o pregătire corespunzătoare specificului tehnic al diferitelor arme, necesar pentru încadrarea comandamentelor, unităților, formațiunilor și instituțiilor militare de specialitate. Ulterior, Academia Tehnică Militară a fost comasată cu Academia Militară. În 17 mai 1990, prin Hotărârea de Guvern nr. 550 s-a procedat la reorganizarea Academiei Militare și (re)înfiintarea Academiei Tehnice Militare ca instituție de învățământ superior politehnic militar, cu sediul în municipiul Bucuresti, subordonată Ministerului Apărării Naționale, care formeaza ofițeri-ingineri și subingineri necesari armatei, precum și unor beneficiari interni și externi. În Academia Tehnică Militară se desfășoară învățământ de formare a ofițerilor ingineri și învățământ postuniversitar de diferite niveluri, pentru nevoile Ministerului Apărării Naţionale și celorlalte structuri ale sistemului național de apărare, precum și la solicitarea unor parteneri externi.

Insignă Academia Militară
Se poartă de către toţi absolvenţii acestei instituţii militare de învăţământ superior. Această instituţie de învăţământ în prezent Universitatea Naţională de Apărare - Carol I.   

Admiri mai sus sigla şi sediul acestei 
prestigioase instituţii militare de învăţământ superior.

Insignă profesor Academia Militară
ALMA MATER
Se poartă de către toate cadrele didactice 
ale acestei instituţii militare de învăţământ superior.

___________ooOoo___________

Burma - Certificat - Compania Burma Mines Ltd - 1952

Câteva vignete de pe bonduri şi certificate americane

con_dorul@yahoo.com



Niciun comentariu: