duminică, 12 august 2012

MALMERSPACH - FRANŢA



***

LOCUŢIUNI, MAXIME
ŞI CUGETĂRI
ÎN LIMBA LATINĂ

  1. Nulla poena sine lege! – Nicio pedeapsă în afara legii!
  2. Oculi plus vident quam oculus. – Mai mulţi ochi văd mai bine decât unul singur.
  3. Odero si potero si non inventis te amabo. – Te voi urâ dacă voi putea, dacă nu fără să vreau, te voi iubi.
  4. Ora et labora! – Roagă-te şi lucrează!
_________xxXxx_________


CÂTEVA MEDALII

ROMÂNEŞTI

 Informaţii generale despre medalistică
şi subiectul ei de studiu, medalia, 
poţi citi în articolul 
LE HAVRE - FRANŢA

România unită pentru vecie - insignă
Această insignă a făcut parte din acţiunea antirevizionistă Adevărul. 
Pe 27 martie 1918, Sfatul Ţării a decis, cu majoritatea voturilor exprimate, semnarea Actului de Unire a Basarabiei cu România. Pentru Unire au votat 86 din cei 135 de deputaţi prezenţi la şedinţa Sfatului Ţării.Trei s-au pronunţat împotrivă, iar 36 s-au abţinut. Rezultatul votării a fost însoţit de aplauze şi strigăte: "Trăiască Unirea cu România!". Actul de Unire fost semnat de preşedintele Sfatului Ţării, Ion Inculeţ, vicepreşedintele Pantelimon Halippa şi secretarul Ion Buzdugan. Proclamaţia Sfatului Ţării suna astfel: "Republica Democratică Moldovenească (Basarabia), în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric şi a dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-şi hotărască soarta lor, de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama sa România". Prim-ministrul de la Bucureşti, Alexadru Marghiloman, a declarat atunci: "În numele poporului român şi al regelui României, cu mândrie, iau act de hotărârea cvasi-unanimă a Sfatului Ţării. La rândul meu, declar că de azi înainte Basarabia este pentru vecie unită cu România".


Carol II - Rege al românilor
România - 1998 
Carol al II-lea, Rege al României, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen (născut 15 octombrie 1893 şi decedat la 4 aprilie 1953) a fost rege al României între 8 iunie 1930 şi 6 septembrie 1940, când a trecut prerogativele sale regale în favoarea fiului său Mihai. Cunoscut şi sub numele de Carol Caraiman, nume ales de tatăl său Ferdinand şi folosit de Carol după ce a fost dezmoştenit şi radiat din Casa Regală a României (între 1925 şi 1930) în urma renunţării lui Carol la calitatea de Prinţ Moştenitor. Carol este fiul cel mare al regelui Ferdinand al României şi al soţiei sale regina Maria.
Aici admiri cele trei steme ale Regatului România.

VICTORIE
Participant direct la manifestaţiile 
pentru victoria Revoluţiei Române 
din Decembrie 1989 
Această medalie s-a conferit tuturor acelora care au participat direct şi pe bază de probe la manifestaţiile pentru victoria revoluţiei române din decembrie 1989.

A 50-a aniversare a Partidului Comunist Român 
Partidul Comunist Român (PCR) a fost un mic partid politic creat în anul 1921 ca rezultat al scindării ramurii bolşevice de extremă stânga din Partidul Socialist din România. PCR a fost o mică organizare politică ilegală, subordonată Cominternului şi implicit URSS care a susținut ideologic revoluţia comunistă, s-a împotrivit constant includerii în statul român a Basarabiei, Bucovinei, Transilvaniei, Cadrilaterului şi a susținut Pactul Ribbentrop Molotov (care se pronunța, în protocolul adițional secret, în favoarea cedării de teritorii românești către URSS. Partidul comunist și-a început ascensiunea la putere în România după Actul de la 23 august 1944, la care a participat ca parte din Blocul Naţional Democrat. Apoi, cu sprijinul direct al lui Stalin și al trupelor sovietice, PCR și-a eliminat treptat adversarii, iar după abdicarea forțată a regelui Mihai I a instaurat Republica Populară Română. Între 1947 şi 1989 PCR a fost singurul partid politic oficial din România. În articolul 3 al Constituţiei României din 1965, PCR era numit "forța politică conducătoare a întregii societăți din Republica Socialistă România".

___________ooOoo___________

Germania - Lagărul de la Wittenberg
5 mărci 1916 

Câteva vignete de pe bonduri şi certificate americane 

con_dorul@yahoo.com





Niciun comentariu: