duminică, 12 august 2012

LUMEA BANCNOTELOR LUMII 102


LOMBARDIA

LUXEMBURG

***

VORBE DE DUH
DE LA ÎNAITAŞI

  1. Aceia care cred numai în bani nu sunt chiar cinstiţi. -  Cilibi Moise
  2. Potop de cuvinte pentru un pustiu de idei. -  Claude Adrien Helvetius
  3. Pâinea e temelia vieţii. – College Jonathan Swift 

 _____________xxXxx______________


CÂTEVA MEDALII

ROMÂNEŞTI

 Informaţii generale despre medalistică
şi subiectul ei de studiu, medalia, 
poţi citi tot pe acest blog în articolul 
LE HAVRE - FRANŢA

Meritul Cultural - 1931 - Carol II
Ordinul Meritul Cultural s-a acordat pentru realizări deosebite în domeniul cultural. A fost înființat în anul 1931 prin Decretul Regal nr. 2680/1931. Putea fi acordat instituțiilor precum şi unor persoane din România sau din afara acesteia care au contribuit la popularizarea culturii românești
Carol al II-lea, Rege al României, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen (născut 15 octombrie 1893 şi decedat la 4 aprilie 1953) a fost rege al României între 8 iunie 1930 şi 6 septembrie 1940, când a trecut prerogativele sale regale în favoarea fiului său Mihai. Cunoscut şi sub numele de Carol Caraiman, nume ales de tatăl său Ferdinand şi folosit de Carol după ce a fost dezmoştenit şi radiat din Casa Regală a României (între 1925 şi 1930) în urma renunţării lui Carol la calitatea de Prinţ Moştenitor. Carol este fiul cel mare al regelui Ferdinand al României şi al soţiei sale regina Maria.


Meritul agricol - 1932 - Carol II
Ordinul şi medalia "Meritul agricol" au fost instutuite de către regele Carol al II-lea prin Decretul Regal nr. 1538 din anul 1932 şi se confereau în semn de preţuire pentru rezultatele deosebite obţinute in agricultură.

Mihai Eminescu * 1887 - 1987
Liceul "Mihai Eminescu" - Botoşani  
Existența de peste 125 de ani a Colegiului "Mihai Eminescu" Botoşani, (ca liceu clasic, tehnic si teoretic) este o garanție a calității procesului de învățământ,certificată de tradiție si de profesionalismul cadrelor didactice. Competența corpului profesoral este subliniată de gradele didactice si de rezultatele deosebite obținute de elevi la diferite concursuri si competiții

Teatrul "Mihai Eminescu" - Oraviţa 
190 de ani 
1817 - 5 octombrie - 2007 
Primăria oraşului Oraviţa 
Mihai Eminescu (nume real Mihail Eminovici) (născut 15 ianuarie 1850 la Ipoteşti, judeţul Botoşani şi decedat la 15 iunie 1889 în Bucureşti) a fost un poet, prozator şi jurnalist român, socotit de cititorii români şi de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literature română. Eminescu a fost activ în societatea politico-literară Junimea, şi a lucrat ca redactor la Timpul, ziarul oficial al Partidului Conservator. A publicat primul său poem la vârsta de 16 ani, iar la 19 ani a plecat să studieze la viena. Manuscrisele poetului Mihai Eminescu, 46 de volume, aproximativ 14000 de file, au fost dăruite Academiei Române de Titu Maiorescu, în şedinta din 25 ianuarie 1902. Eminescu a fost internat în data de 3 februarie 1889 la spitalul Mărcuţa din Bucureşti şi apoi a fost transportat la sanatoriul Caritas. În data de 15 iunie 1889, în jurul orei 4 dimineaţa, poetul a murit în sanatoriul doctorului Şuţu. În 17 iunie a fost înmormântat la umbra unui tei din cimitirul Bellu – Bucureşti. A fost ales post-mortem (28 oct.1948) membru al Academiei Române.
George Enescu (născut la data de 19 august 1881 în localitatea Liveni, judeţul Botoşani.şi a decedat la 4 mai 1955 la Paris) a fost un compozitor, violonist, pedagog, pianist şi dirijor. Este considerat cel mai important muzician român din toate timpurile.

Teatrul "Mihai Eminescu" din Oraviţa a fost cnstruit în anul 1816 după modelul teatrului din Viena şi este cel mai vechi teatru din România, pe scena căruia s-au perindat trupe din Austria, Germania, Ungaria, de la Teatrul Național București, ca și personalități de seamă ca Mihai Eminescu și George Enescu. De asemenea reprezintă prima clădire de teatru din piatră, din sud-estul Europei, ca și prima clădire din Europa luminată cu ajutorul lămpilor cu acetilenă.
__________ooOoo__________

Germania - Lagărul de la Zerbst
1 marcă 1916 

Câteva vignete de pe bonduri şi certificate americane

con_dorul@yahoo.com

Niciun comentariu: