miercuri, 26 octombrie 2016

ALCAMPELL - SPANIA


Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente de cultură și
arhitectură precum și câteva vederi generale din localitatea
spaniolă ALCAMPELL, comunitatea autonomă ARAGON, 
regiunea HUESCA
Capela Santa Margarita
Mănăstirea Santa Margarita
Fabrica de înghețată
Fântâna 
Spălătoria
Stâlpul San Jose
Terenul de fotbal
Arhitectură locală
Vederi generale

***

UN DIALOG EPIGRAMATIC
O VORBĂ DE DUH 
DE LA ÎNAINTAȘI
O PASTILĂ DE UMOR

__________xxx__________

O MEDALIE
ȘI CÂTEVA INSIGNE ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică  şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani și apartenenţa la un club, de identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificarea asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.
Alexandru Bogza 1895 - 1973
Centenar Alexandru Bogza - Fundația "Biblioteca Miorița"
"...una dintre cele mai pure întâmplări ale 
spiritului petrecute pe pământ românesc" C.Noica
Alexandru Bogza a fost un muzician și filozof român, care s-a născut la data de 10 iulie 1895 la Brăila și a decedat la data de 30 decembrie 1973 la Câmpulung Moldovenesc. Este fratele scriitorilor Geo Bogza și Radu Tudoran (pseudonimul lui Nicolae Bogza). Și-a trăit toată viaţa în anonimat, fiind, timp de 35 de ani, profesor de muzică în mai multe licee din ţară: Şcoala Normală din Călăraşi, Liceul Mihai Viteazu din Alba-Iulia, Liceul Aron Pumnul din Cernăuţi, Liceul Militar de pe lângă Mănăstirea Dealu (unde, probabil, l-a avut elev pe fratele său mai mic, Nicolae/Radu Tudoran), Liceul Dragoş – Vodă din Câmpulung Moldovenesc, ş.a.. Singurătatea autoimpusă a fost destrămată doar de corespondenţa pe care a purtat-o cu Traian Brăileanu, Constantin Noica şi fraţii săi mai cunoscuţi. De altfel, în anul morţii era complet necunoscut, doar un articol scris de Geo l-a dus în atenţia publicului. Eforturile lui Constantin Noica au dus la publicarea volumului Realismul critic, o selecţie de 500 de pagini, în anul 1982. Fratele său, Geo Bogza, l-a definit ca fiind drept „omul care a avut o mistuitoare vocaţie pentru filozofie”. 
Agenția națională antidrog 2003 - România 
Agenţia Naţională Antidrog a luat fiinţă în anul 2003, prin instituţionalizarea cadrului de lucru al Comisiei Interministeriale Antidrog şi crearea unei structuri guvernamentale moderne, care să răspundă cerinţelor europene în domeniu. Preluând atribuţiile deţinute de Comisia Interministerială, noua instituţie urma să asigure la nivel naţional coordonarea unitară a luptei împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri, pe baza unei strategii naţionale, context în care, îi revenea şi misiunea de a asigura elaborarea, dezvoltarea şi promovarea politicilor în domeniul reducerii cererii şi ofertei de droguri. Prima Strategie Naţională Antidrog (pentru perioada 2003-2004), elaborată de Agenţia Naţională Antidrog, a venit astfel în întâmpinarea unei dificultăţti acute în planul coerenţei decizionale şi al unităţii de acţiune în domeniul combaterii şi prevenirii consumului şi traficului ilicit de droguri, dificultate resimţită în perioada funcţionării Comisiei Interministeriale Antidrog. Totodată, prin înfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog, s-a creat pentru prima data posibilitatea abordării problematicii drogurilor din perspectivă interdisciplinară, în acest sens, colectivul noii instituţii reunind medici, jurişti, psihologi, sociologi, asistenţi sociali, farmacişti, chimişti, specialişti în domeniul educaţiei şi al prevenirii criminalităţii etc. Amplificarea fenomenului drogurilor şi în ţara noastră, pe fondul dezvoltării reţelelor de criminalitate organizată transnaţională, a condus la necesitatea intensificării eforturilor pentru combaterea lui. Astfel, cea de-a doua Strategie Naţională Antidrog (pentru perioada 2005-2012), prin care Guvernul României consideră lupta antidrog ca o prioritate naţională, s-a elaborat în concordanţă cu cerinţele europene în acest domeniu, fiind din acest punct de vedere racordată la dimensiunea internaţională a fenomenului, dar şi la specificitatea naţională a acestuia. Pornind de la experienţa acumulată de-a lungul timpului, în actuala viziune a Agenţiei Naţionale Antidrog, se urmăreşte ca în România să funcţioneze un sistem coerent, integrat şi profesionist de servicii de asistenţă destinate consumatorilor de droguri, prin care să se asigure un nivel de receptivitate ridicat faţă de nevoile consumatorilor de droguri. Toate acestea vor conduce în final la menţinerea unui nivel scăzut al prevalenţei consumului de droguri.
Insigna - Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă 
și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne - 1991
Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne a fost înființată la 5 iunie 1991 prin Decizia nr. 910 a Tribunalului Municipiului București și a fost recunoscută de utilitate publică prin H.G.nr.869 din 01.08.2007 și ca organizație de binefacere prin H.G.nr.956 din 22 august 2007. Asociația cuprinde peste 25.000 membri,  care își desfășoară activitatea în 41 filiale și 144 sucursale, din care 18.073 sunt foști polițiști, 1195 jandarmi, 1272 polițiști de frontieră, 1071 din unități pentru situații de urgență, iar restul din alte unități și formațiuni. Pe grade, Asociația se compune din 244 generali, 9475 ofițeri superiori, 1422 ofițeri inferiori, 13383 subofițeri și 817 maiștri militari. Conform art. 1 alin. 2 din Statut: „Asociația este persoană juridică apolitică, cu scop nepatrimonial, constituită prin libera voință a ofițerilor, maiștrilor militari și subofițerilor, cetățeni români, proveniți din organele, unitățile și formațiunile Ministerului Afacerilor Interne, fără deosebire de sex, naționalitate, rasă, religie ori de situație materială, în vederea desfășurării în comun a unor activități cu caracter educativ, cultural, de recreare și odihnă, de sprijinire a unităților Ministerului Afacerilor Interne în activitatea desfășurată de acestea, precum și de promovare a drepturilor și intereselor justificate ale membrilor săi”. Asociația este condusă de un Consiliu Executiv, format din 13 membri, aleși de Conferința Națională, care se reunește o dată la 4 ani, ultima desfășurându-se în data de 27 octombrie 2011.  Între conferințele naționale, deciziile referitoare la activitatea Asociației se iau de către Colegiul Central, format din 75 membri, organism care se reunește anual. În conformitate cu prevederile art. 3 din Statut: „Ministrul afacerilor interne este, de drept, președintele de onoare al Asociației”. Sus am postat logo-ul asociației.
 
Insigna de vechie 7 ani - Regimentul 12 Roșiori
Regimentul 12 Roșiori a fost înființat în anul 1920 sub numele Regimentul 3 Călărași. Între anii 1941 – 1942 regimentul a fost dislocat în localitatea Bazargic (azi Bulgaria), făcând parte din Brigada 7 Cavalerie. Din data de 15 martie 1942 a fost restructurată și redenumită Divizia 7 Cavalerie luptând în luptele de la Cotul Donului (Rusia). Un an de zile mai târziu, la data de 20 martie 1943, Divizia 7 este desființată fiind contopită cu Divizia 1 Cavalerie.
23 August - Sectorul 2
Sectorul 2 este o subunitate administrativ-teritorială a municipiului București dispusă în partea de nord-est a orașului ce numără aproximativ 362600 de locuitori. Iată câteva clădiri importante din acest sector: Foișorul de foc, Palatul Ghica, Casa Lahovary și Spitalul Fundeni.

______________ooOoo______________

OAMENI POLITICI 
PE BANCOTELE LUMII
ANDERS CHYDENIUS a fost un preot și om politic suedez, care s-a născut la data de 26 februarie 1792 și a decedat în luna februarie 1803.

Detaliu vignetă de pe o bancnotă americană
de dinaintea proclamării independenței SUA

Câteva vignete de pe acțiuni italienești

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 26.10.2016

Niciun comentariu: