miercuri, 27 mai 2015

NIESKY OBERLAUSITZ - GERMANIA


Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente de cultură și
arhitectură din localitatea germană NIESKY OBERLAUSITZ, 
districtul GOERLITZ, landul SAXONIA, din vremuri diferite,
câteva trimiteri poștale ilustrate, o acțiune locală, 
câteva plachete, un suport pentru pahar băuturi 
și un capac de canalizare cu stema localității. 
Biserica evanghelică
Biblioteca
Gimnaziul
Muzeul
Școala
Sanatoriul 
Trimiteri poștale
Arhitectură locală
O acțiune locală
Set 2 plachete fabrică de vagoane
Stema localității pe un capac de canalizare
Suport pahar băuturi

***

CARICATURI GHICITOARE
Sunteți invitați a nominaliza personalitățile lumii reprezentate 
prin cele două caricaturi, pe care eu, pentru identificare, 
le-am botezat BRUNETA și BLONDA. Mult succes! 
În următorul articol de blog (ASCHBACH - AUSTRIA),
veți găsi răspunsul corect.

___________xxx___________

CÂTEVA 
INSIGNE, PLACHETE, MEDALII 
ȘI EMBLEME COIFURĂ ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică  şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani și apartenenţa la un club, de identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificarea asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc. 

Conform  DEX (Dicţionarului explicativ al limbii române),  PLACHETA este o medalie pătrată sau dreptunghiulară, care, de obicei, are o singură faţă modelată cu desene, basoreliefuri sau inscripţii şi  se oferă ca recompensă la concursuri, alte întreceri de orice fel sau în semn de recunoştinţă faţă de meritele unor personalităţi. Placheta face parte din categoria generală a medaliilor. Medalia îşi are originea în monedele comemorative. Este confecţionată cel mai adesea din metal (aur, argint, bronz, etc). Numele "medalie" derivă din latinescul metallum, fiind preluat de toate popoarele romanice - de italieni (medaglia), francezi (medaille) şi spanioli (edala).  

Cupa Carpați - Înot - România
Natația este înotul practicat ca sport. Înotul este mișcarea de deplasare a oamenilor sau animalelor prin apă, de obicei fără niciun fel de asistență. Tipurile sau stilurile de înot sunt craul, bras, fluture sau spate, dar și anumite derivate ale acestora, de exemplu bras lung, spate dublu etc. Natația este un sport nautic și disciplină sportivă în care sportivii se întrec în mai multe probe care implică deplasarea în apă prin înot. Natația cuprinde mai multe ramuri sportive: înotul sportiv, polo pe apă, sărituri în apă și înot sincron. Pe lângă aceste ramuri ale natației ar mai putea fi incluse și altele, cum ar fi: înotul de fond (maratonul nautic), înotul subacvatic, înot masters. Unele probe de înot sunt incluse și în competițiile de triatlon și pentatlon modern.

Plachetă - Carol I, regele României, 
prinț de Hohenzollern 1839 - 1909 
(cu ocazia acordării bastonului de feldmareșal)
Carol I, Rege al României, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen, pe numele său complet Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen, (născut 10 aprilie 1839 la Sigmaringen şi decedat 10 octombrie 1914 la Sinaia) a fost domnitorul apoi regele României, care a condus Principatele Române şi apoi România, după abdicarea lui Alexandru Iona Cuza. Din 1867 a devenit membru de onoare al Academiei Române, iar între 1879 şi 1914 a fost protector şi preşedinte de onoare al aceleiaşi instituţii. În cei 48 de ani ai domniei sale (cea mai lungă domnie din istoria statelor româneşti), Carol I a obţinut independenţa ţării, căreia i-a şi crescut imens prestigiul, a redresat economia şi a pus bazele unei dinastii. A construit la Sinaia castelul Peleş, care a rămas una dintre cele mai vizitate atracţii turistice ale ţării. După războiul ruso-turc, România a câştigat Dobrogea, iar Carol a dispus ridicarea primului pod peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă, care să lege noua provincie de restul ţării.

Insigna - B.R.D. Groupe Societe Generale
(Banca Română pentru Dezvoltare) 
B.R.D.-Groupe Société Générale (Banca Română pentru Dezvoltare) sau BRD-SocGen, este o bancă românească deținută de grupul financiar francez Societe Generale, în proporție de 58,32%.  
B.R.D. * 1990 - 1995 * Banca Română pentru Dezvoltare
În anul 2013, B.R.D. a fost a doua bancă din România, după Banca Comercială Română (B.C.R.), în ceea ce privește activele (aproximativ 47,49 miliarde lei) și banca nr. 1 pe piața românească a creditelor sindicalizate. Grupul are Societe Generale are 154000 de angajați în 76 de țări și 32 de milioane de clienți în întreaga lume. Sus am postat logo-ul B.R.D..

 
Placheta - Depozitul 174 Mixt
Set 2 insigne - Depozitul 174 Mixt
Depozitul 174 Mixt - România 
Junctis Viribus (Unirea forțelor)
Activitatea de depozitare a a bunurilor militare necesare desfășurării cu succes a operațiunilor de luptă este parte componentă principaa Logisticii militare. Nu am găsit niciun fel de informații despre această unitate a Armatei Române (dislocare, subordonare, etc). Sus am postat logo-ul Depozitului 174 Mixt.

Logistica militară este ansamblul acţiunilor conexe care asigură succesul oricărei operaţiuni de luptă. În vechime s-a mai numit şi intendenţa militară. Logistica este managemetul (gestionarea) fluxului de mărfuri între punctul de origine și punctul de destinație, în scopul de a satisface toate cerințele luptătorilor. Aceasta se ocupă de-a lungul producției și desfacerii (furnizării) cu organizarea, reglarea, prezentarea (punerea la dispoziție), și optimizarea proceselor de trafic de informații, de mijloace financiare, de energie, de bunuri și de personal. „Logistica înseamnă să ai obiectul potrivit, la locul potrivit, în momentul potrivit”. Procesul care asigură un flux coerent și neîntrerupt al produselor și serviciilor de la furnizorii organizației, ținând cont de procesele din interiorul organizației, până la clienții finali. Procesul de logistică se ocupă de operațiuni și resurse din domeniile: - aprovizionare; - achiziții; - stocuri; - depozite; - transport; - servicii clienți; etc. Mai concret, logistica se definește prin planificare integrată, organizare, impozitare și control a tuturor cursurilor de mărfuri și materiale împreună cu cursurile de informații legate de acestea începând de la livratori prin etapele creării de valori (ex. producție și/sau etape de distribuție) până la livrarea produselor către clienți, inclusiv a eliminării deșeurilor și a reciclării. O definiție posibilă a noțiunii de logistică este aplicarea celor 6 P: Cantitatea potrivită a bunurilor potrivite, la timpul potrivit, de calitate potrivită, la costurile potrivite, la locul potrivit. Des mai apare si al 7-lea P cu informațiile potrivite tuturor participanților. Sus am postat fanionul și steagul de identificare al Depozitului 174 Mixt și semnul de armă al specialității militare - logistică.

Emblemă coifură ofițer trupe de uscat
Emblemă coifură subofițer trupe de uscat
Emblemele coifură sunt un fel de insigne purtate de către personalul militarizat din sistemul apărării, ordinii publice,  siguranței naționale și autorității judecătorești la caschetă, bonetă sau bască.

____________ooOoo____________

O ACȚIUNE ROMÂNEASCĂ 
DIN INDUSTRIA TEXTILĂ
ÎN LIMBILE ROMÂNĂ ȘI FRANCEZĂ
Titlu la purtător în valoare de 100 lei 1924
Societatea Textilă Franco-Română fost Philip Birman & fiu 
Societate anonimă pe acțiuni - București
Detaliu vignetă de pe un certificat financiar american

Câteva ornamente decorative periferice
de pe acțiuni germane

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 27.05.2015

Niciun comentariu: