duminică, 9 februarie 2014

BARTOSZYCE - POLONIA



Mai jos am postat și alte fotografii reprezentând monumente specifice de 
arhitectură dar și fotografii mai vechi din orașul polonez BARTOSZYCE 
(denumire germană BARTENSTEIN), județul BARTOSZYCE, 
voievodatul WARMIA ȘI MAZURIA. 
Poarta LIDZBARK
Casa de cultură
Biserica evanghelică
Biserica greco catolică
Liceul S.ZEROMSKIEGO
Clădirea poștei
Arhitectură locală contemporană
Școala militară
Gimnaziul
Podul nou
Podul vechi
Piața mare
Hotelul

***

DOUĂ PASTILE
DE UMOR ROMÂNESC 

Undeva la țară...Bate cineva în geam și întreabă;
  • Hei, n-ai văzut o turmă de boi?
  • De ce? Ai rămas în urmă? 

Pe o stradă întunecată, o tânără femeie își dă seama că este urmărită. Se uită peste umăr și vede un monstru. Țipă, începe să alerge, ajunge acasă gâfâind, trântește și încuie ușa, verifică toate ferestrele, apoi rămâne în întuneric tremurând de frică. Deodată, simte o mână păroasă pe umăr și o voce tenebroasă se aude:
  • Ești vie?
  • Ddd…da, șoptește ea clănțănind din dinți.
  • Pe bune? Atunci de ce nu faci struguri?

_________xxx__________

RĂSPUNSUL GHICITORII

din articolul anterior; 
INFO NUMIS MONDO - 47

Adolescentul cu pălărie este;
BARACK HUSSEIN OBAMA AL II-LEA, 
născut 1961, al 44-lea și 
actualul președinte al SUA., 

Copilul cu șepcuță este; 
KIM JONG-il, 
născut 1941, președintele în exercițiu al
Republicii Democrate Coreene (Coreea de Nord)

Adolescentul cu capul descoperit este;
NICOLAE CEAUȘESCU 
(1918 - 1989) un comunist și dictator, 
șef al statului român între anii 1965 - 1989. 

____________oooooooo____________

CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂNEȘTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Set 2 insigne - A.S. Armata Târgu - Mureș

A.S.A. Târgu Mureș (Asociația Sportivă a Armatei) a fost un club sportiv din Târgu Mureș. Asociația sportivă "Armata", așa cum a fost numită la înființare, a fost fondată în data de 11 august 1964 și a avut în decursul timpului mai multe secții: fotbal, box, haltere, judo. Chiar dacă secțiile amintite au avut rezultate destul de bune la nivel național, în amintirea colectivă A.S.A. Târgu Mureș este cunoscută datorită echipei de fotbal cu același nume. Sus am postat câteva logouri ale clubului sportiv A.S.A. Tg.Mureș 

Liceul industrial mecanic Babadag - 875
Acest liceul este situat pe strada Aurel Vlaicu, nr.3, în orașul Babadag, din județul Tulcea și este inclus în Grupul școlar industrial "Dimitrie Cantemir", fiind o instituție de învățământ de referință a orașului dobrogean. 

125 ani - Liceul I.L.Caragiale Ploiești (1864 - 1989)
Gimnaziul ploieștean s-a înființat în data de 1/15 Noiembrie 1864, din data de 5 august 1866 numindu-se  Gimnaziul Sfinții Petru si Pavel. În toamna anului 1880 va lua denumirea de Liceul Sfinții Petru si Pavel. Între anii 1895 -1898 se ridică localul de pe bulevard dupa planurile arhitectului Thoma Dobrescu. În vara anului 1944 cladirea liceului este grav avariata in timpul războiului. In anul 1948 liceul isi muta sediul in Palatul Scoalelor Comerciale unde functioneaza si astazi, în str.Gh.Doja, nr.98. In 1952 i se atribuie numele Liceul de baieti Ion Luca Caragiale. In 1954 va lua denumirea de Scoala Medie nr. 1 Ion Luca Caragiale. Începând cu anul 1956 sunt organizate clase mixte. La 1 Septembrie 1965 Scoala Mixta I.L.Caragiale va lua denumirea de liceu. In 1977 va fi recunoscut ca liceu de matematica - fizica. Dupa aceasta data va cunoaste si alte transformari prin cuprinderea unor clase cu profil industrial ca sa revina la numele de Liceul Teoretic Ion Luca Caragiale. La 27 Noiembrie 1997 primeste titlul de Colegiul National Ion Luca Caragiale. Sus am postat logo-ul și clădirea Colegiului național Ion Luca Caragiale din Ploiești. 

L.M. Dimitrie Cantemir (Liceul militar)
Promoția 1966 - 30 de ani
Liceul Militar Dimitrie Cantemir este continuatorul Liceului Militar de la Mănăstirea Dealu - Târgovişte. Liceul Militar de la Mănăstirea Dealu, instituţie de învăţământ de elită pentru Armata Română, a fost înfiinţat la 4 iunie 1912. În septembrie1940 s-a mutat la Predeal, unde a funcţionat până în 1948. Pe 25 noiembrie 1949 a fost înfiinţat, la Roman, Liceul Militar care îl avea pe Dimitrie Cantemir ca patron spiritual. După mai multe transformări, instituţia militară de învăţământ a fost mutată în oraşul Breaza, în anul 1957. La 1 decembrie 1999, instituţia şi-a schimbat denumirea în Colegiul Militar Liceal “Dimitrie Cantemir“.

____________ooOoo_____________

PERSONALITĂȚI POLITICE
PE BANCNOTELE LUMII
5 yuan 1940 - China
Sun Yat-sen a fost un medic și primul președinte al statului chinez care a trăit în perioada anilor 1866 - 1925 și a condus, doar câteva luni de zile, în cursul anului 1912.

Câteva ornamente decorative marginale de pe 
bancnote locale, de necesitate, belgiene

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 09.02.2014

Niciun comentariu: