sâmbătă, 8 februarie 2014

AIGUAMURCIA - SPANIA



Mai jos am postat și alte fotografii 
din localitatea spaniolă AIGUAMURCIA, 
provincia TARRAGONA, comunitatea autonomă CATALONIA.

Hotelul CO LA SIO 
Arhitectură locală

***

DOUĂ EPIGRAME
DIN VIAȚĂ 
de Gheorghe Culicovschi – Buzău

SCHIMBARE

Nu sunt încântat dar fac
Constatarea; îmi e milă,
Moş Crăciun e mai sărac
Decât fostul Moş …Gerilă.

URARE LA PENSIONARE

La a ta pensionare,
Îţi dorim, cu mic, cu mare,
Viaţă lungă, sănătate,
“Trufandale”, când se poate!

___________xxx_____________

CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂNEȘTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  
Fruntaș în gospodărirea satelor - 1963
Aceste insigne au următoarele caracteristici tehnice; lățimea - 18 mm, înălțimea - 36 mm și greutatea - 6 grame.
Fruntaș în gospodărirea satelor - 1964 
Fruntaș în gospodărirea satelor - 1965 
Fruntaș în gospodărirea satelor - 1966
Fruntaș în gospodărirea satelor - 1967 
Fruntaș în gospodărirea satelor - 1968 
Imediat după declararea încheierii colectivizării regimul comunist din România a început o campanie de convingere a sătenilor asupra necesității de gospodărire mai bună a satelor. În această largă acțiune intrau acțiuni de curățenie și înfrumusețare a propriei gospodarii dar și acțiuni de muncă patriotică în folosul comunității. În cadrul acțiunilor de înfrumusețare a propriei gospodării intrau; văruirea gardurilor de la drum și a podețelor de la intrarea în curte, curățarea șanțurilor de la drum din dreptul propriei case, curățarea și văruirea copacilor, adunarea frunzelor și vegetației uscate, precum și cultivarea și întreținerea culturilor din intravilan. În cadrul acțiunilor de muncă patriotică în folosul comunității intrau cam aceleași activități dar aferente instituțiilor de interes public ale satului; școala, primăria, biserica, dispensarul local, etc. precum și acțiunile de deszăpezire, îndiguire, desfundare canale de scurgere sau împăduriri în folosul comunității. Sătenii participanți la astfel de acțiuni erau distinși, cu mare fast, în adunări publice, cu aceste insigne - distincții care se acordau anual. Apreciez că acordarea acestor distincții erau totuși o formă de propagandă comunistă care arătă ce înseamnă munca în folosul comunității, ce înseamnă ordinea și disciplina în tot și în toate.  

_________ooOoo_________

PERSONALITĂȚI POLITICE
PE BANCNOTELE LUMII 
5000 escudos 1967 - Chile
Generalul José Miguel de la Carrera y Verdugo a fost un luptător pentru cauza independenței naționale a statului Chile și a trăit între anii 1785 - 1821.

SLOGANURI ȘI VIGNETE
DE PE CUPOANE DE 
RAȚIONALIZARE A BUNURILOR 
DE LARG CONSUM DIN TIMPUL
RĂZBOIULUI CIVIL SPANIOL
Brigadas Internacionales - La unidad del ejercito del pueblo
Bravos marinos
Brigăzile internaționale - Unitatea armatei populare
Bravo marinari!

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 08.02.2014

Niciun comentariu: