joi, 13 iunie 2013

LUMEA BANCNOTELOR LUMII - 168


ȚARA GALILOR

TERITORIILE 
CARAIBIENE 
BRITANICE

***

O EPIGRAMĂ 
CU DEDICAȚIE 
AUTORULUI ACESTUI BLOG
din partea d-lui 
Mihai Moleșag - Tulcea

UNUI ARTILERIST

Știe tunul să-l strunească,
Zboară ţintele ca pleava,
Căci de mic trăgea cu ţeava
La...butoiul cu fetească !

CONFIRMARE
Epigrama de răspuns,
prietenului Mihai Moleșag,
din partea autorului blogului

Eu nu mă ascund sub mască,
Îmi place să beau fetească,
Pe ţeavă pot să mai trag încă
Pe cea care o ...“mănâncă”.

_________xxXxx_________

CÂTEVA INSIGNE
DIN MUNICIPIUL BUCUREȘTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.   

Uzina utilaj chimic - București
La data de 2 februarie 1899 a luat ființă SC UMUC (Uzina mecanică utila chimic) SA cu sediul in Calea Plevnei nr. 121, cu denumirea de “FELD et BUDICH, fabricatiune si comerciu de aparate si masini” si avea ca obiect principal producerea si desfacerea de aparate si masini necesare fabricilor de conserve si distileriilor existente. La data de 3 iulie 1906 fabrica apare inscrisa ca firma individuala in proprietatea lui Paul Budich, cu sediul in Calea Plevnei nr. 43, cu denumirea de “Paul Budich fabricatiune si de masini si aparate” si va functiona la acest sediu pina la data de 20 februarie 1915. La data de 20 februarie 1915 fabrica isi schimba sediul in Sos. Viilor nr. 41, sub denumirea de “Paul Budich si Herman W. Basse, masini si aparate”, in proprietatea ambilor asociati. Fabrica va functiona la acest sediu si sub aceasta denumire pina la 20 noiembrie 1926. La data de 21 iunie 1930 fiul lui Paul Budich, ing. Paul Budich, inscrie fabrica sub denumirea “Paul Budich, Atelier de aramire si cazangerie, fabrica de masini si aparate”, cu sediul in Sos. Viilor nr. 33. În anul 1973 sediul s-a mutat in B-dul Metalurgiei nr. 78, Platforma Berceni, sub denumirea de Uzina Mecanica de Utilaj Chimic, unde functioneaza si in prezent. Sus am postat logo-ul SC UMUC SA București.

50 de ani * 1921 - 1971
Uzina 23 August - București
Logo-faur.jpg
Compania a fost fondată în 1921, sub numele MALAXA şi a avut ca obiect de activitate repararea materialului rulant, fabricarea de locomotive cu abur, auto-motoare şi vagoane de călători, motoare Diesel, echipamente de frâna, oteluri aliate speciale. În perioada 1948 - 1989, sub numele de Uzinele "23 August", aceasta şi-a extins gama de fabricaţie, prin abordarea unor proiecte pilot, în majoritatea industriilor României dar şi a ţărilor din Europa, Asia şi Africa. Din anul 1990, compania a fost numită "FAUR" SA, având o misiune dublă: pe de o parte, să ţină pasul cu tradiţia care a făcut cunoscut numele companiei şi pe de altă parte, de a asigura un viitor, în conformitate cu cerinţele pieţei de confectii metalice, constructii masini etc. Începând cu anul 2004, "FAUR" SA este membră a Grupului privat român numit "BEGA GRUP", iar în prezent are loc un proces de modernizare continuă a fabricaţiei pentru a obţine performanţe la cele mai înalte standarde. sus am postat logo-ul SC FAUR SA București și o poză ci sediul central al uzinelor Faur.
Deasupra am postat alte insigne Uzina 23 August - Faur - București.

Campionatele europene (tir) București 1955 - PRESA

Turneul UEFA Juniori - București 1962 - FOTO
(Uniunea Europeană de Fotbal Amator)

Primăria capitalei
Sala Palatului 
București este capitala României, reședința județului Ilfov și, în același timp, cel mai populat oraș al țării, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1944367 de locuitori (estimat 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. Prima mențiune a localității apare în anul 1459. În anul 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mas-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă și actuală ale orașului precum și câteva clădiri reprezentative ale Bucureștiului. 
Județul Ilfov (Sectorul agricol Ilfov înainte de anul 1997) este un județ din România, care înconjoară municipiul București. Reședința oficială este orașul București și majoritatea instituțiilor județene își au sediul acolo, deși orașul însuși nu face parte din teritoriul administrat de județ. Ca subunități administrative județul are 8 orașe - Voluntari, Pantelimon, Măgurele, Buftea, Bragadiru, Chitila, Otopeni, Popești-Leordeni și 32 de comune. Județul se întinde pe o suprafață de de 1583 km.p. și numără aproximativ 365000 de locuitori. Sus admiri harta și stemele interbelică, comunistă și actuală ale județului Ilfov, iar dedesubt câteva clădiri inconfundabile ale Bucureștiului și deci și ale județului Ilfov.  
Prefectura județului Ilfov
Arcul de Triumf

__________ooOoo__________

LIDERI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
30 dolari 1981 - Antigua și Barbuda
Elisabeta a II-a, nume real Elizabeth Alexandra Mary, născută în anul 1926, este suverana Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și a încă 16 state independente, membre ale Commonwealth-ului britanic, din anul 1952. 

Câteva vignete de pe certificate sau bonduri 
emise de către statul american Colorado

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 13.06.2013

Niciun comentariu: