joi, 13 iunie 2013

ASCHACH AN DER DONAU - AUSTRIA


Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente arhitectonice specifice localității austriece ASCHACH AN DER DONAU (Aschach pe Dunăre), câteva vederi generale precum și o bancnotă folosită în lagărul de prizonieri care a existat aici cu ani buni în urmă. 
Statuia
Palatul
Vechea primărie
Arhitectură locală
Biserica
Cafeneaua "Cuba"
Piața Primăriei 
Croazieră pe Dunăre
Barajul hidroelectric de pe Dunăre - amonte
Barajul hidroelectric de pe Dunăre - aval
Vedere generală la 1679
Vedere generală actuală
Casa natală a lui Josef Abel
Josef Abel (1764 - 1818) a fost un pictor austriac născut în localitatea Aschach an der Donau.

Bancnotă din lagărul Aschach an der Donau - 10 heleri 19xx

***

VORBE DE DUH
DE LA ÎNAINTAŞI
 Johann Wolfgang Goethe 
(1749 - 1832) poet german, 
ilustru gânditor și om de știință
  • Nu visa lucruri mărunte pentru că ele nu au puterea să mişte inimile oamenilor.
  • Numai acela își merită libertatea și viața, care luptă să le cucerească în fiecare zi.
  • Tratează-i pe oameni ca și cum ar fi ceea ce trebuie să fie și-i vei ajuta să devină ceea ce sunt în stare să fie.
__________xxXxx__________

CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂNEȘTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

(Radio) Romantic.fm - muzică, nu zgomot
Romantic FM este un post de radio care inseamnă starea de bine. La Romantic FM poti sa redescoperi starea si atmosfera pe care in mod obisnuit le-ai pierdut printre masini si semafoare, intre imensele imbinari de metal, sticla si beton ale orașului. Sus am postat logo-ul radioului Romantic FM.

România
Ministry of Administration and Interior
Ministerul Administrației și Internelor
La data de 1 iulie 1831, în Țara Româneasca, și 1 ianuarie 1832, în Moldova, odată cu întrarea în vigoare a Regulamentului Organic, apare pentru prima data denumirea Ministerul Treburilor din Lăuntru, Ministerul de Interne de mai târziu, care era însărcinat cu conducerea administrației generale a tarii, realizarea ordinii interne și siguranței statului, precum și coordonarea unor importante sectoare de activitate sociala și economica. Prin decretul 495 din data de 20 iulie 1862, semnat de Alexandru Ioan Cuza se desființează Directoriatul Ministerului de Interne de la Iași și se unifica administrativ structurile departamentale din Țara Românească și Moldova.Din acest moment exista un singur Minister de Interne, cu sediul în București. Sus am postat logo-ul Ministerului Administrației și Internelor. Pentru a înțelege rolul  Ministerului Administrației și Internelor, prezint mai jos câteva dintre structurile subordonate: Direcția generală anticorupție, Agenția națională antidrog, cele 42 de Instituții județene ale Prefectului, Direcția generală de Pașapoarte, Inspectoratul general pentru situații de urgență, Arhivele naționale, Academia de poliție "Alexandru Ioan Cuza", Poliția, Jandarmeria, Poliția de Frontieră, Direcția pentru evidența persoanei, Clubul sportiv "Dinamo" București, etc.
 
România
Serviciul de informații externe 
SIE.PNG
Serviciul de Informații Externe (SIE), este conform legii 1/1998, „organul de stat specializat în domeniul informațiilor externe privind siguranța națională și apărarea României și a intereselor sale”. SIE își desfășoară activitatea în conformitate cu Constituția României, a legilor existente, conform deciziilor Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și a regulamentelor militare. Serviciul face fapte din sistemul național de apărare iar activitatea sa este organizată și coordonată de către CSAT, având caracter de secret de stat. Sursele de informații, căile și modalitățile de efectuare a misiunilor specifice precum și efectuarea lor nu pot fi dezvăluite sub orice circumstanțe. Divulgarea, în orice mod a informațiilor despre misiunile sau activitatea Serviciului de Informații Externe este interzisă si se pedepsește cu închisoarea, conform legii. Serviciului de Informații Externe este autorizat, în temeiul legii să utilizeze metode specifice, să dezvolte și să dețină mijloace adecvate pentru obținerea, verificarea, evaluarea, valorificarea, stocarea și protejarea informațiilor secrete cu privire la securitatea națională. De asemenea, are dreptul, în condițiile stabilite în temeiul legii de a cere și obține de la autoritățile publice români precum și de la companii, persoane juridice și de la persoane fizice, informații sau documente necesare îndeplinirii misiunilor sale. Sus am postat logo-ul SIE.

România
Serviciul de protecție și pază
Serviciul de Protecție și Pază (SPP) este un serviciu secret din România care are atribuții în ceea ce privește siguranța națională, precum și în asigurarea protecției demnitarilor români, a demnitarilor străini pe timpul șederii lor în România, a familiilor acestora, dar și în asigurarea pazei sediilor de lucru și a reședințelor acestora. Sus am postat logo-ul SPP.

Romanian Land Forces Staff
Statul major al Forțelor tereste române
Statul major al Forțelor tereste române este organul colectiv de conducere în timp de pace și război a Forțelor terestre al armatei române. Alături de forțele navale și aeriene, forțele terestre sunt o parte componentă de bază a forțelor armate ale oricărui stat din lume, care, bineînțeles, are ieșire la mare.  

_____________ooOoo_____________

LIDERI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
20 dolari 2008 - Antarctica
Cpt. Frank Arthur Worsley (1872 - 1943) a fost un ofițer navigator și explorator neo zeelandez.

Câteva vignete de pe acțiuni chinezești

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 13.06.2013

Niciun comentariu: