miercuri, 21 august 2013

NEUSTADT AN DER HAARDT (RENANIA PALATINAT) - GERMANIA



Mai jos admiri câteva monumente de arhitectură specifice localității germane NEUSTADT AN DER HAARDT din landul RENANIA PALATINAT precum și două jetoane locale.
Clădirea "Casimirianum" 
Biserica evanghelică
Școala
Castelul "Haardter"
Set 2 jetoane locale

***

DE LA LUME ADUNATE,
INAPOI LA LUME DATE
  • Oricât te-ai strădui, cineva va munci mai puțin decât tine și va câștiga mai mult.
  • Nu salariile-s mici, lunile sunt prea lungi.
  • Când iubești cu adevărat, nici măcar bigudiurile nu te mai sperie.

_______xxx________

CÂTEVA 

INSIGNE ROMÂNEȘTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

1850 - 145 - 1995 - Jandarmeria română
Jandarmeria Română
Jandarmeria Română este structura militară cu atribuții în menținerea și restabilirea ordinii și liniștii publice, transportul și paza valorilor, bunurilor și materialelor periculoase, cât și paza și apărarea obiectivelor de importanță deosebită. Jandarmeria Română este subordonată Ministerului Internelor si Administrației publice. A fost fondata în anul 1893 și refondata după căderea comunismului, în anul 1990. Sus este postat logo-ul Jandarmeriei romane. 
Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române a fost 3 aprilie 1850 când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obştesc, semnând "Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi". Prin această lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei şi i s-au stabilit principiile de organizare şi funcţionare. Ca urmare, legea prevedea că Regimentul de jandarmi din Moldova se împarte în două subdiviziuni, fiecare având zona de responsabilitate formată din câte şase ţinuturi (judeţe). La fiecare ţinut era repartizată câte o companie de jandarmi, la care se adăuga cât o companie la Isprăvnicia Iaşului şi la Poliţia Capitalei (Iaşi). În total, 14 companii de jandarmi ce totalizau un efectiv de 1433 jandarmi călări şi pedeştri. Totodată, în această lege se stabilea Jandarmeriei următoarele misiuni: privegherea siguranţei publice, ţinerea unei bune orânduieli şi ducerea la îndeplinire a legilor. În ceea ce priveşte executarea serviciului, se prevedea că Jandarmeria execută un serviciu ordinar, care se realizează zilnic, pe baza regulamentelor sale şi un serviciu extraordinar, pe care îl execută la solicitarea autorităţilor. De asemenea, se prevedea pentru executarea serviciului extraordinar, constituirea de subunităţi mobile. În perioada domniei lui Alexandru Ioan Cuza, Jandarmeria a fost supusă unui amplu proces de modernizare, ca de altfel toate instituţiile statului naţional modern român. Astfel, odată cu transformarea Regimentului de jandarmi în Legion de jandarmi, începe şi procesul de înlocuire treptată a escadroanelor şi companiilor de jandarmi, cu escadroane de dorobanţi, pe baza Ordonanţei nr.896 din 20 iunie 1864. Apoi, prin Legea de organizare a puterii armate în România, din noiembrie 1864 Jandarmeria este organizată pe principii noi, scoasă de sub administraţia Ministerului de Interne şi subordonată direct Ministerului de Război, ca element component al armatei permanente. Legea Jandarmeriei din 1850 şi Regulamentul jandarmilor de oraş din 1665 au constituit principalele documente pe baza cărora şi-a organizat şi desfăşurat activitatea Jandarmeria, iar în perioada următoare au fost documentele care au stat la baza elaborării de noi legi şi regulamente. Perioada 1866-1867 se caracterizează prin transformări în sistemul de apărare al ţării în anii 1868, 1872, 1874 şi 1877, având drept rezultat modernizarea şi pregătirea armatei române, care prin strălucite fapte de arme, în Războiul pentru independenţă al României din 1877-1878 s-a acoperit de glorie, consfinţind independenţa. În anul 1893 s-a aprobat Legea pentru organizarea Jandarmeriei rurale iar în anul 1908 Legea Jandarmeriei.  

150 - I.U.S.Brașov
Întreprinderea de unelte și scule
Fondata in anul 1833 si parte a Grupului industrial francez MOB incepand din anul 1998, S.C. IUS S.A. din Brasov este singurul producator de unelte si scule de mana profesionale din Romania. Aici s-a construit primul batiu românesc pentru strung în anul 1936. În perioada 1961 - 1965 a promovat 120 de produse noi si o tehnologie revoluționară. În anul 2008 s-a dat în folosință noua fabrică. Sus am postat un afiș publicitar din anul 1970.

30 de ani de la absolvire * 1939 - 1943
Academia de înalte studii comerciale și industriale 
Infiintata in aprilie 1913, Academia de Inalte Studii Comerciale si Industriale se deosebeste de institutiile similare europene prin faptul ca la baza crearii sale sta o „decizie politica” a Ministrului Industriei si Comertului, Nicolae D.Xenopol, si nu o initiativa privata. La inceput, Academia Comerciala a fost subordonata Ministerului Industriei si Comertului, iar din  anul 1934 a fost inclusa in subordinea Ministerului Instructiunii Publice. Pana  in 1926 nu a avut un local propriu, functionand  intr-o cladire din apropierea Fundatiei “Carol I”, sediul actual al Bibliotecii Centrale Universitare.

ACR - (Automobil Clubul Român)
FRAK - (Federația Română de Automobilism și Karting) Reșița
La data de 5 aprilie 1904, în salonul de onoare al Hotelului Bulevard din Bucuresti, un grup de automobilisti, constituiti in Adunarea Generala, a hotarat si a semnat actul de infiintare a primei asociatii a automobilistilor din tara noastra: Automobil Clubul Roman (ACR). Automobil Clubul Roman se inscrie, astfel, in primele 10 cluburi centenare din Europa si in primele 14 cluburi centenare din intreaga lume. Sus am postat logo-ul ACR.
Federația română de automobilism și karting s-a reorganizat în două federații distincte - Federația română de automobilism sportiv și Federația română de karting. 

Deasupra admiri logo-urile Federație române de automobilism sportiv și Federației române de karting.

Pentru 5000 kg/ha neirigat
Aceasta este o distincție pentru unitățile cooperatiste și de stat ale agriculturii comuniste care realizau producții mai mari de 5 tone porumb știuleți la hectar. Se știe că în regimul comunist exista o întrecere între unitățile agricole cooperatiste și de stat în ceea ce privește realizarea de producții agricole în toate domeniile. Sunt cazuri când producțiile se exagerau artificial. Această situație făcea partea din propaganda comunistă a vremii.

_____________ooOoo______________

BANCNOTĂ DE LAGĂR
Lagărul german de la Zeche Johannessegen - 5 mărci 1916

Câteva vignete de pe acțiuni germane

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 21.08.2013

Niciun comentariu: