miercuri, 21 august 2013

MOULINS ȘI LAPALISSE (ALLIER) - FRANȚA



Mai jos admiri câteva monumente specifice arhitecturii franceze din localitatea MOULINS, departamanetul ALLIER precum și două trimiteri poștale ilustrate.
Catedrala NOTRE DAME
Podul și catedrala
Monumentul eroilor 
Trimiteri poștale ilustrate  

Mai jos admiri două monumente istorice inconfunadbile din localitatea franceză LAPALISSE, departamanetul ALLIER. 
Biserica
Castelul

***

AFORISME AMUZANTE
 Ananie Gagniuc – Constanța
scriitor de umor, epigramist
  • Să cucerești o femeie și să nu povestești la prieteni, e ca și cum ai trece Pacificul înot în secret.
  • Prieteni sunt acele persoane care te iubesc cu toate că te cunosc bine.
  • Psihiatrii zic că una dintre patru persoane are o deficiență mintală. Dacă ești cu încă trei amici și nu ai observat nimic ciudat, atunci nu te gândi la chestia asta!

________xxx________

CÂTEVA
INSIGNE ROMÂNEȘTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

S.S.M. - (Societatea de Științe Matematice)
GAZETA MATEMATICĂ * 1895 - 1965 
70  de ani de apariție neîntreruptă
Gazeta Matematică este o revistă de matematică din România, prima de acest gen apărută în limba română. A fost fondată de zece ingineri români: Ion Ionescu Bizeț, Vasile Cristescu, Victor Balaban, Mihail Roco, Ion Zottu, Emanoil Davidescu, Mauriciu Kinbaum, Nicolae Niculescu, Tancred Constantinescu și Andrei Ioachimescu. În august 1909 redactorii au decis înființarea Societății Gazeta Matematică, societate care a fost recunoscută prin lege de către Adunarea Deputaților la data de 5 aprilie 1910. Numele societății a fost schimbat ulterior în Societatea de Matematică și Fizică, iar apoi în Societatea de Științe Matematice din România - SSMR. Sub egida acesteia s-a organizat prima olimpiadă internațională de matematică la Brașov, în anul 1959. În anul 1988 tirajul Gazetei Matematice a ajuns la 120000 de exemplare, pentru ca după 1990 să scadă dramatic. În prezent Gazeta Matematică este publicată în 2 serii:
  • Gazeta Matematică, Seria A este o revistă trimestrială adresată studenților, matematicienilor și cadrelor didactice ce predau matematica.
  • Gazeta Matematică, Seria B este o revistă lunară ce se adresează celor interesați de matematica elementară, în special elevilor participanți la concursurile de profil.

Sus am postat logo-ul Societății de Științe Matematice din România iar jos fotografii cu numere ale revistei Gazeta Matematică din regimul comunist și din anul 2013. 


20 ani - Ansamblul CIOCÂRLIA
Ansamblul artistic CIOCÂRLIA detine cea mai îndelungata prezenta folclorica româneasca, fiind reprezentativ atât pentru imaginea pozitiva a Ministerului Administratiei si Internelor s – sub egida caruia functioneaza neîntrerupt, de la înfiintare – cât si a României. El a fost înființat în anul 1948. Adevarată „Scoala de Folclor”, ansamblul a reunit, de-a lungul timpului, nume celebre ale folclorului muzical si coregrafic românesc, impunându-se în constiinta publica drept un etalon de tinuta artistica. Istoria folclorului muzical si coregrafic românesc nu poate fi scrisa fara nume celebre care au apartinut acestui ansamblu artistic. Astazi, membrii ansamblului, sunt prezenti, prin spectacole si concerte, pe scenele Bucurestiului si ale tarii precum si la receptii în onoarea unor delegatii si personalitati ale vietii politice si sociale din tara si din strainatate. Ansamblul efectueaza numeroase turnee peste hotare, lasând peste tot o excelenta impresie artistica.

I.P.A. (Institutul de Proiectare Automatizări)
20 de ani în slujba automatizării
Infiintat in anul 1960 ca Institut de cercetare - proiectare pentru automatizari, IPA si-a pastrat pana in prezent profilul de baza: cercetare - dezvoltare, proiectare, productie, montaj, service si consultanta de echipamente si instalatii de automatizare si tehnologia informatiei (IT), in industrie (chimie, petrochimie, metalurgie, materiale de constructie, energetica, constructii de masini etc.), protectia mediului (control emisii noxe, monitorizare parametri meteo-hidro), servicii pentru cetatean (informatizare spatii publice, control iliminare piste aterizare-decolare, monitorizare parametri seismici, supraveghere comportare baraje hidrotehnice, sisteme de securitate si alarmare incendiu). Dupa 1990, IPA SA a devenit o societate comerciala pe actiuni, pastrandu-si profilul. Din 1997, IPA SA a adoptat o structura organizatorica flexibila, devenind mai eficienta si mai profitabila. In prezent, IPA SA este o societate integral privata care are implementat si mentine un sistem de calitate conform celor mai recente standarde mondiale. Sus am postat logo-ul și o fotografie cu sediul central al IPA SA București.

1971 - 1 iulie - 1996
25 de ani de la înființarea U.M. 01333 Brăila

Pitești - 1996 
45 de ani de la înființarea U.M. 01714

_________ooOoo_________

BANCNOTĂ DE LAGĂR
Lagărul german de la Steele - 5 mărci 1918  

Câteva ornamente decorative marginale de pe acțiuni germane

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 21.08.2013

Niciun comentariu: