miercuri, 21 august 2013

AGGSBACH DORF (AUSTRIA INFERIOARĂ) - AUSTRIA



Mai jos am postat și alte fotografii cu clădiri specifice localității austriece AGGSBACH DORF din bundeslandul AUSTRIA INFERIOARĂ precum și o trimitere poștală ilustrată.
Biserica catolică ADORMIREA MAICII DOMNULUI
Gara
Restaurantul BISSINGER
Trimitere poștală

***

DIN ÎNŢELEPCIUNEA
POPOARELOR LUMII

Proverb unguresc;
Dacă ai suit munca în pat, doarme şi câştigul.

Proverb arab;
Rana făcută de glonte sau de foc se vindecă, pe când cea făcută de lașitate niciodată.

Proverb italienesc;
Prima treaptă a nebuniei este de a te crede înțelept, a doua este de a o spune tare, a treia – de a nu ține cont de sfaturi.

_______xxx________

CÂTEVA
INSIGNE ROMÂNEȘTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

AS (Asociația sportivă) Chimia Brazi
Siglacschimia.gif
Chimia Brazi este o echipă de fotbal din județul Prahova, fondată în 1968 de către Rafinăria de petrol de la Brazi. În prezent echipa joacă în Liga a III-a. Sus am postat logo-ul Clubului sportiv CHIMIA din Brazi.

ASIT - (Asociația științifică a inginerilor și tehnicienilor) 
În România, asociații profesionale ale inginerilor încep să apară încă din secolul al XIX-lea, când în anul 1876 se înființează Societatea de Ingineri și Arhitecți, însă prima asociație viabilă a fost Societatea Politehnică, înființată în anul 1881 cu ocazia inaugurării căii ferate Buzău-Mărășești, prima cale ferată din România proiectată și executată de ingineri români. În anul 1918 s-a înființat la Iași Asociația Generală a Inginerilor din România. Scopul declarat a fost „organizarea și sporirea cunoștințelor și puterii de muncă a inginerilor (...), pentru a aduce cel mai mare folos în opera de refacere a țării (...), solidaritatea și susținerea intereselor profesionale ale acestora”. În anul 1949 cele două asociații fuzionează sub denumirea de Asociația Științifică a Tehnicienilor (AST). Numele asociației a fost schimbat între anii 1951 - 1962 în Asociația Științifică a Inginerilor și Tehnicienilor (ASIT), iar între anii 1962 - 1989 în Consiliul National al Inginerilor si Tehnicienilor (CNIT). În anul 1990 asociația și-a reluat numele de „Asociația Generală a Inginerilor din România”. Asociația Generală a Inginerilor din România este o organizație profesională neguvernamentală a inginerilor din România, având ca obiective să promoveze cultura industrială și să sprijine activitatea profesională a inginerilor.

Asociația crescătorilor de albine
Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania (A.C.A.R.) este o organizatie profesionala a apicultorilor, neguvernamentala, autonoma si apolitica constituita pe o durata nedeterminata, fiind infiintata in 1958 prin sentinta civila nr 5898 inregistrata la Tribunalul Popular al Raionului T. Vladimirescu din Bucuresti, actualizata prin certificatul de inscriere nr 21/2006. Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania este cea mai mare asociatie la nivel national, structura sa acoperind intreaga tara, prin filialele judetene si magazinele « APICOLA », unitati amplasate in principalele orasele din tara. Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania are ca scop asigurarea cadrului organizatoric si a conditiilor care sa faciliteze dezvoltarea unei apiculturi profesioniste si de amatori la nivel national. Asociatia reprezinta si sustine interesele membrilor sai atat la nivelul organelor legislative si executive ale tarii cat si la nivelul altor institutii centrale sau teritoriale. Sus am postat logo-ul asociației.
Asociația juriștilor din Republica Socialistă România
Asociația juriștilor din România este asociația tuturor juriștilor români, fiind înființată la data de 9 ianuarie 1954 prin contopirea a două asociații de specialitate, existente la timpul acela.

CEC


În regimul comunist exista o singură instituție de economisire a banilor, aceasta fiind Casa de Economii și Consemnațiuni, prescurtat CEC. Încă de pe băncile școlii copii erau îndrumați să economisească, din puținul lor, pe formularul Foaie de economii CEC. CEC-ul a promovat mai multe instrumente de economisire pe formularul Libret de economii CEC. Uneori se acordau dobânzi un pic mai avantajoase și câștiguri în bani sau alte bunuri (apartamente, mașini etc) ori se organizau tombole cu câștiguri pentru a atrage populația spre activitatea de economisire. În programele de radio, televiziune ori jurnalele cinematografelor deseori se prezentau reclame publicitare pentru economisire la CEC. Pe coperțile caietelor, pe cutiile cu chibrite ori pe alt suport material se prezentau interesante reclame grafice pentru activitatea de economisire a banilor prin CEC. Sus am postat logo-ul vechi și cel actual al CEC. 


Sus am postat un exemplar Foaie de economie CEC, mai multe instrumente de economisre pe Librete de economii CEC și câteva reclame grafice pentru activitatea de economisire la CEC.

___________ooOoo___________

BANCNOTĂ DE LAGĂR
Lagărul german de la Stralsund Danholm - 5 mărci 1916 

Câteva vignete de pe acțiuni franțuzești

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 21.08.2013

Niciun comentariu: