duminică, 15 iunie 2014

NEUVILLE - BOURJONVAL * FRANȚA



Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente de arhitectură  
și cultură din localitatea franceză NEUVILLE-BOURJONVAL,
 regiunea NORD PAS DU CALAIS, departamentul PAS DU CALAIAS.

Biserica
Capela
Cimitirul eroilor britanici
Monumentul eroilor locali din primul război mondial
O intrare în localitate
Podul

***

PILULELE LUI GAGU
ANANIE GAGNIUC - CONSTANȚA 
  1. De câte ori mă las transportat de gânduri, mă trezesc peste graniță!
  2. Inspirați de concursul Miss-pădureanca organizatorii au inițiat și un concurs pentru bărbați, intitulat … Mis-trețul!
  3. În restaurant primul intră bărbatul. Soția intră după el, cu puțin timp înainte de închidere, pentru a-l aduce acasă. 
  4. La prima expoziție de pictură abstractă cel mai mult m-am oprit la un tablou, până a venit pictorul și mi-a spus că acela este…  tabloul electric.  
____________xxx____________

CÂTEVA INSIGNE ȘI
MEDALII ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Insignă - Cercetaș de frunte
M.A.I. - (Ministerul Afacerilor Interne)
R.P.R. - (Republica Populară Română)
Insigna Cercetaș de frunte se acorda în timpul regimului comunist cercetașilor militari care se remarcau în activitatea de culegere de informații militare. Această insignă este de pe timpul când țara noastră se numea Republica Populară Română, iar cercetații erau în subordinea M.A.I. (Ministerului Administrației și Internelor). Cercetașii sunt o specialitate militară, constând în oameni și tehnică, cu misiunea specială de culegere de informații necesare comandanților militari de la niveluri superioare de comandă pentru a planifica și conduce cu succes operațiuni de luptă. Cercetarea era și este încă o formă principală a asigurării generale de luptă.

Insignă - Al XIV-lea Congres internațional al agriculturii - București 1929
București este capitala României, reședința județului Ilfov și, în același timp, cel mai populat oraș al țării, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1944367 de locuitori (estimat 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. Prima mențiune a localității apare în anul 1459. În anul 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mas-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă și actuală ale orașului precum și poza Operei naționale din București. 

Insignă - G.F.C.R.M. - Piatra Neamț
Gruparea de filatelie tematică Crucea Roșie - Medicină
La data de 4 iulie 1876, a luat fiinta Societatea Crucea Rosie din Romania in actualul sediu al Spitalului Coltea din Bucuresti. Printre semnatarii actului de infiintare a Crucii Rosii Romane, se regasesc importante personalitati ale vremii: Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr.G. Cantacuzino si Dr. Carol Davila. Primul preşedinte al Crucii Rosii Romane a fost Printul Dimitrie Ghica, in perioada 1876-1897. La nici trei saptamani de la infiintare, in ziua de 20 iulie 1876, prima ambulanta a Crucii Rosii Romane a plecat intr-o misiune umanitara pe frontul sarbo-turc de la sud de Dunare. Pe baza solidaritatii ce uneste Societatile Nationale surori, prima misiune a Crucii Rosii Romane avea menirea de a acorda ajutor medical militarilor raniti, indiferent de tabara din care faceau parte. Sus am postat logo-ul Crucii Roşii Române și poza primului președinte al Crucii Roșii Române - prințul Dimitrie Ghica.
Stema Piatra Neamț
Piatra Neamț (în germană Kreuzburg an der Bistritz, în trecut, Piatra) este municipiul de reședință a județului Neamț, Moldova, România. Situat pe valea Bistriței, în nord-estul României, orașul avea la nivelul anului 2011 o populație de 85055 de locuitori. Primele mențiuni scrise despre Piatra Neamț se întâlnesc în Cronica rusească (cca.1387-1392) sub numele de Kamena (Piatra) - în Lista orașelor valahe de la Dunare. Orașul primește statutul de târg domnesc doar în anul 1453. Cu timpul, târgul Piatra capătă o mai mare importanță, aceasta și datorită constituirii aici (estimată a fi între 1468 - 1475) a unei Curți Domnești. Sus am postat stema actuală și Turnul lui Ștefan din orașul Piatra Neamț.

Vlad Țepeș zis Dracula 
Domn al Țării Românești (1456 - 1462 și 1476) fiul lui Vlad Dracul
Vlad Ţepeş (născut noiembrie/decembrie 1432 şi decedat decembrie 1476), denumit şi Vlad Drăculea (sau Dracula, de către străini), a domnit în Ţara Românească în anii 1448, 1455-1462 şi 1476. S-a născut în cetatea Sighişoara, ca fiu al lui Vlad al II-lea Dracul şi al unei nobile transilvănene. A fost căsătorit de trei ori: întâi cu o nobilă din Transilvania - Cnaejna Bathory a Transilvaniei, apoi cu Jusztina Szilagyi a Moldovei şi apoi cu Ilona Nelipic a Valahiei, verişoară cu Matei Corvin. A avut cinci copii, patru băieţi şi o fată: Radu şi Vlad din prima căsătorie, Mihail şi Mihnea I cel Rău din a doua, şi Zaleska din a treia căsătorie. În timpul domniei sale, ŢaraRomânească şi-a obţinut temporar independenţa faţă de turci. Vlad Ţepeş a devenit vestit prin severitate şi pentru că obişnuia să îşi tragă duşmanii în ţeapă. Datorită conflictelor cu negustorii braşoveni, aceştia l-au caracterizat, propagandistic, ca pe un principe cu metode de o cruzime demonică. În 1453, resturile Imperiului Bizantin sunt cucerite de otomani, care obţineau astfel controlul asupra Constantinopolului (actualul Istanbul) ameninţând Europa. În acest context istoric, Vlad Ţepeş a luptat pentru a-şi apăra domnia şi ţara, folosind împotriva inamicilor metodele de disuasiune specifice epocii, din care făceau parte şi execuţiile şi supliciile cu caracter exemplar şi de intimidare.

Cupa tineretului de la sate 1972 (tenis de masă)
U.T.C. - Comitetul județean locul III
(Uniunea Tineretului Comunist)

Tenisul de masă sau ping-pong-ul este un sport în care doi sau patru jucători lovesc o minge ușoară de la unii la alții cu ajutorul unor palete. Jocul are loc pe o masă separată în două de un fileu. Un jucător trebuie să lase mingea jucată spre el să cadă o singură dată pe partea sa de masă și trebuie să o trimită înapoi pe partea de masă a adversarului. Jocul se desfășoară cu viteză mare și necesită reflexe rapide. Un jucător bun poate imprima efect mingii, ceea ce face ca ricoșeul din masă sau paleta adversarului să fie imprevizibil. Tenisul de masă este foarte popular, în Asia de Est, fiind unul dintre cele mai populare sporturi din lume ca număr de jucători.
 
Uniunea Tineretului Comunist (cunoscută și prin acronim U.T.C.) a fost organizația de tineret şi rezerva de militanţi a Partidului Comunist Român. Sus am aplicat stema Uniunii Tineretului Comunist din România. În timpul Republicii Populare Române, organizaţia s-a numit Uniunea Tineretului Muncitor  (acronim U.T.M.) Ea a fost întemeiată în anul 1922. În anul 1967 număra 2250000 de membri, adică 11,78% din populația României
________________ooOoo_______________

PERSONALITĂȚI POLITICE
PE BANCNOTELE LUMII
50 piso 1978 - Filipine
Sergio Osmena y Suico a fost un om politic filipinez care a trăit între anii 1878 - 1961 și a fost președinte al statului între anii 1944 - 1946.

Câteva ornamente decorative marginale
de pe acțiuni germane

Detaliu vignetă de pe o bancnotă kuweitiană


MOUSAIOS - 15.06.2014

Niciun comentariu: